Zrušit

Momentálně je online 0 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google hodnocení   4,5
Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením
zákazníků všech našich
poboček 4,5 hvězdičky.
Sleva 10 000 Kč vyprší za: 6dní 18hodin 2minut
Vyměňte váš vůz s bonusem až 50 000 Kč. Platíme nejvyšší cenu na trhu.

Škoda Superb, 2013

1.6 TDI, Greenline, navigace, Xenony, Automatická klimatizace, Tempomat, Park. senzory

Technické parametry

Rok uvedení do provozu2013
Tachometr293 150 km
Motor 1.6 TDI, 77kW
Převodovka6 stupňů
Barvastříbrná-metalíza
Stupeň výbavyGreenline
STK03/2026
KaroserieCombi
Palivo Diesel
Míst k sezení5 míst
Emisní normaEURO5
Emise CO₂ 111 g/km Emisní kalkulačka
Prověřit vůz přes
  • Mega slevy
  • Užijte si NEJ rok s Cashback - peníze na ruku
  • Největší výběr finančních služeb
  • Cebia - prověřené vozy
  • Největší výběr vozů Škoda
  • Největší výběr užitkových vozů v ČR
  • Výkup - hotovost za vaše auto v každé době
  • Největší výběr elektomobilů

Výbava vozu


Přednosti vozu

bohatě vybavený vůz s nízkými provozními náklady.

Spotřeba paliva dle TP
5.2l/100km Ve městě
3.7l/100km Mimo město
4.3l/100km Kombinovaná
 

Fyzická kontrola 260 technických parametrů

Za pomoci nejmodernějšího technického vybavení naši zkušení zaměstnanci při výkupu provádí kontrolu 260 parametrů vozu. Můžete si tak být jistí, že vůz je 100% bezpečný.

#
Dokumenty i kontrola VIN Doklady a prověrky VIN Prověřeno Prověřeno
Karoserie Karoserie Prověřeno Prověřeno
Motor Motor Prověřeno Prověřeno
Převodovka Převodovka Prověřeno Prověřeno
Brzdy a kola Brzdy a kola Prověřeno Prověřeno
Podvozek Podvozek Prověřeno Prověřeno
Asistenční systémy Asistenční systémy Prověřeno Prověřeno
Komfortní výbava Komfortní výbava Prověřeno Prověřeno
 

Extra vybavení a péče o váš vůz

K tomuto vozu si u nás můžete dokoupit extra vybavení, které by se vám mohlo na vašich cestách hodit.

Například: GPS lokátor, Palubní kamera, Autokosmetika Supagard 365, Povinná výbava, Sada na opravu pneu, Praktické autokoberce, Pojištění MiniGAP, Pojištění MiniGAP FLEX

Společnost AAA AUTO poskytuje na tento vůz doživotní záruku na legální původ. V systému Autogarance Carlife není dostatek záznamů pro jednoznačné posouzení stavu tachometru, dle skutečného stavu vozidla (míra opotřebení interiéru a technických částí vozu) je možné, že stav tachometru neodpovídá skutečnému nájezdu. Stav tachometru není garantován.

+ Prověrka vozu

Recenze

Škoda Superb (2008–2015)

Celkové hodnocení

Proč koupit

Velký vnitřní prostor, Obrovský zavazadelník , Kvalitní zpracování , Jízdní komfort , Praktický kufr sedanu (Twindoor), Dobrá výbava

Úvodem

Druhá generace Škody Superb se na trhu objevila v roce 2008 a v podstatě ve všem navazuje na generaci předchozí. Opět jde o vůz střední třídy, který se snaží trochu přerůstat do třídy vyšší střední, s rostoucími rozměry vozů se mu to však daří stále méně. Navíc opět menší šířka interiéru jej jasně posílá do třídy střední, kde navíc patří v této oblasti k nejmenším vozům. Vynahrazuje to však doslova nadbytek místa v podélném směru. Na zadních sedadlech je ho tolik, kolik nenabízejí ani mnohé velké, pětimetrové limuzíny, Superb je v tomto ohledu opravdu nepřekonatelný. Na druhou stranu vpředu se v podstatě prostorově neliší od Octavie, což ovšem není důvod ke kritice. Řidiči se při ohlédnutí vzad naskytne opravdu nezvyklý pohled na předlouhý interiér za ním. Superb je tak trochu jezevčík. Obrovský vnitřní prostor dovede ještě lépe využít provedení combi, které bylo v druhé generaci očekávanou a vítanou novinkou. Jak sedan, tak combi mají ohromný zavazadelník, sedan má navíc jednu velmi praktickou fintu, která jeho využitelnost posouvá o mnoho výše. Vývojáři Škodovky totiž vymysleli speciální uchycení a otevírání víka. To se nazývá TwinDoor a uživatel si může vybrat, zda chce vyklopit pouze klasicky víko zavazadlového prostoru, nebo vyklopit víko i se zadním sklem. Pro rychlý přístup postačí první varianta, v případě potřeby skládat do kufru rozměrnější náklad je ideální druhá možnost. Vraťme se ještě k interiéru – opět tu nalezneme pohodlná sedadla a Superb se chlubí i kvalitním zpracováním a hodnotnými materiály. Vůz má také velmi dobrou výbavu a nezřídka se tu setkáme s velmi nadstandardními prvky. Superb totiž častěji než jiné vozy stejného segmentu plní i určitou roli reprezentativního vozu, takže výbava je většinou oproti soupeřům bohatší.
 
Pochvalu si zaslouží také vnější design Superbu. Auto působí vcelku neotřelým a originálním dojmem, je přitom elegantní a působí vcelku luxusně. Vizuálně ihned zaujme velmi dlouhý rozvor, a tudíž nezvykle velká plocha mezi koly, které vévodí veliké dveře. Zvláštní pochvalu si zaslouží combi, které působí opravdu až majestátním dojmem. Z hlediska techniky se Superb oproti první generaci výrazně změnil. Používá totiž stejnou podlahovou plošinu jako druhá Octavia – tedy platformu Volkswagenu Golf. Podvozek je však patřičně natažený. Nová technika v druhé generaci přináší možnost získat Superb ve verzi s pohonem všech kol a také s vyspělými automatickými dvouspojkovými převodovkami DSG.
 

Z hlediska motorizací nastal posun více k praktické využitelnosti. Velmi solidním benzinovým základem je motor 1,4 TSI o výkonu 92 kW, který má dobrý výkon a zachovává rozumnou spotřebu. Je ovšem náchylnější na jízdní styl a u tohoto motoru jsou známé potíže s řetězem, proto je dobré prověřit jeho stav. Další variantou je 1,8 TSI s výkonem 118 kW a úplnou špičkou je pak šestiválec 3,6 FSI s výkonem 191 kW. Ten vykazuje vysokou spotřebu, ale je opravdu výkonný a kultivovaný. Celkově jsou však benzinové motory vzácnější. Častěji potkáte Superb s turbodiesely. Tady začínala nabídka u motoru 1,9 TDI s výkonem 77 kW a jen pětistupňovou převodovkou, následoval dvoulitr TDI ve výkonových verzích 103 a 125 kW. V roce 2010 pak došlo k výměně u nejslabšího motoru, devatenáctistovku nahradil nový agregát 1,6 TDI se shodným výkonem. Ten je k dispozici i v extrémně úsporném provedení GreenLine. V témže roce se také objevil dvoulitrový benzinový motor TSI s výkonem 147 kW. Zkraje roku 2013 prodělal Superb facelift, který jeho design přiblížil nové generaci Octavie, ovšem technika se nijak zásadně nemění. 

Výbava

Oproti konkurentům nabízí Škoda Superb většinou bohatší standardní výbavu. O sedmi airbazích byla již řeč, samozřejmostí je elektrická výbava včetně elektricky ovládaných a vyhřívaných zpětných zrcátek. Nechybí ani automatická klimatizace s klimatizovanou přihrádkou u spolujezdce, centrální zamykání a další vymoženosti. Verze s vyššími úrovněmi výbavy mohou mít i další komfortní vymoženosti jako tempomat, dešťový senzor a další.

Design

Vzhled Škody Superb je v dané kategorii vcelku originální, vůz přitom zůstává dostatečně elegantní, a působí dokonce i reprezentativně. Velmi povedené je také combi, které působí luxusně a dynamicky zároveň a až překvapivě dobře maskuje velkou hmotu vozu. 

Spotřeba

Škoda Superb se na trhu ojetých vozů vyskytuje v drtivé většině v provedení s dieselovými motory. U nich je sice potřeba dávat trochu pozor na časté vysoké nájezdy, ovšem rozhodně vás nebude trápit jejich spotřeba. Ta je příznivá i ve verzích s automatickou převodovkou DSG a pohonem všech kol. 

Jízdní vlastnosti

I přes podvozek, který pochází z vozu o kategorii níže (a je natažen na délku blízkou kategorii vyšší) jsou jízdní vlastnosti Superbu stále velmi dobré. Příkladná je směrová stabilita, do zatáček se už dlouhé auto vrhá s menší ochotou, avšak vykružuje je jistě a chování je čitelné. Na nerovnostech se ovšem může vůz trochu natřásat. 

Bezpečnost

Nárazovými testy Euro NCAP prošla Škoda Superb druhé generace hned dvakrát. Jak v roce 2008, tak při opakovaném testu v roce 2009 získal Superb plný počet pěti hvězdiček. Podílí se na tom výrazně vylepšená konstrukce a také bohatá bezpečnostní výbava, ve které nechybí od základu sedm airbagů. 

Praktičnost

Škoda Superb je jedním z vůbec nejprostornějších a nejpraktičtějších automobilů střední třídy. Ztrácí jen ve vnitřní šířce interiéru, což může vadit případné trojici cestujících vzadu. V podélném směru ovšem nemá konkurenci a také zavazadlový prostor je doslova obrovský. Sedan, který má navíc praktické otevírání víka TwinDoor, pojme 595 litrů nákladu, kombík pak uveze dokonce 633 litrů. 

Komfort

Velmi pohodlná sedadla, prostorný a vzdušný interiér s výborným zpracováním i kvalitními použitými materiály, to jsou výrazné přednosti Superbu. Samotný jízdní komfort je dán měkčím naladěním podvozku, což způsobuje trochu výraznější náklony v zatáčkách. Druhý Superb se však trochu nechá rozhodit sérií příčných nerovností, které pak posádka lehce pocítí. Platí to především pro vozy vybavené velikými ráfky. 

Provozní náklady

I druhý Superb patří mezi celkem spolehlivé automobily, vzhledem k rozsáhlé servisní síti a vcelku standardním používaným komponentům také nebude jeho servis finančně výrazně náročný. Opět platí, že se náklady v podstatě neliší od Octavie, oproti ní i spotřeba paliva stoupá jen minimálně. 

+ Pokračovat ve čtení
  • Koupě vozu
  • Prodej vozu
  • Financování

Proč koupit vůz v AAA AUTO?

až 15 000 Prověřených vozůVybírejte z více jak 15 000 prověřených vozů
Poskytujeme doživotní záruku na legální původ vozu Poskytujeme doživotní záruku na legální původ vozu
Kontrola najetých kilometrů Kontrola najetých kilometrů
Prodloužená záruka Carlife na mechanický stav vozu až 36 měsíců Prodloužená záruka Carlife na mechanický stav vozu až 36 měsíců
Auto Vám přivezeme na Vaši nejbližší pobočku Auto Vám přivezeme na Vaši nejbližší pobočku

Proč prodat vůz v AAA AUTO?

Peníze ihned v hotovosti i převodem Peníze ihned a v hotovosti
Výhodný komisní prodej Výhodný komisní prodej
Transparentní a férové ocenění Transparentní a férové ocenění
Dostanete nejvýhodnější cenu na trhu Dostanete nejvýhodnější cenu na trhu
Administrativu vyřídíme za vás Administrativu vyřídíme za vás
Přebíráme garance za váš vůz Přebíráme garance za váš vůz

Proč financovat vůz v AAA AUTO?

Snadno, rychle, výhodně Snadno, rychle, výhodně
Financujeme všechny vozy bez omezení roku výroby Financujeme všechny vozy bez omezení roku výroby
Akontace od 0% Akontace od 0%
Doba splácení až 96 měsíců Doba splácení až 96 měsíců
Splátky přizpůsobíme vašemu rozpočtu Splátky přizpůsobíme vašemu rozpočtu
Ihned se stáváte majitelem auta Ihned se stáváte majitelem auta


Nic Vás nezaujalo? Můžete si vybrat z nabídky až 15 000 prověřených vozů.

  • Nejoblíbenější
  • Škoda Škoda
    (2684)
  • Volkswagen Volkswagen
    (1067)
  • Hyundai Hyundai
    (707)
  • Kia Kia
    (341)
  • Suzuki Suzuki
    (179)
  • Tesla Tesla
    (23)

  • Všechny značky
  • Abarth Abarth
    (1)
  • Aixam Aixam
    (1)
  • Alfa Romeo Alfa Romeo
    (8)
  • Audi Audi
    (288)
  • BMW BMW
    (357)
  • Cadillac Cadillac
    (0)
  • Citroen Citroen
    (363)
  • Cupra Cupra
    (10)
  • Dacia Dacia
    (224)
  • Daewoo Daewoo
    (2)
  • Dodge Dodge
    (8)
  • Dongfeng Dongfeng
    (1)
  • DS DS
    (4)
  • Fiat Fiat
    (125)
  • Ford Ford
    (539)
  • Great Wall Great Wall
    (0)
  • Honda Honda
    (67)
  • Hummer Hummer
    (0)
  • Hyundai Hyundai
    (707)
  • Chevrolet Chevrolet
    (53)
  • Chrysler Chrysler
    (2)
  • Infiniti Infiniti
    (2)
  • Isuzu Isuzu
    (0)
  • Iveco Iveco
    (2)
  • Jaguar Jaguar
    (12)
  • Jeep Jeep
    (46)
  • Kia Kia
    (341)
  • Lada Lada
    (2)
  • Lancia Lancia
    (0)
  • Land Rover Land Rover
    (18)
  • Lexus Lexus
    (18)
  • Lincoln Lincoln
    (0)
  • Lynk & Co Lynk & Co
    (0)
  • MAN MAN
    (0)
  • Mazda Mazda
    (152)
  • Mercedes-Benz Mercedes-Benz
    (289)
  • MG MG
    (11)
  • MINI MINI
    (28)
  • Mitsubishi Mitsubishi
    (81)
  • NIO NIO
    (0)
  • Nissan Nissan
    (166)
  • Opel Opel
    (410)
  • Peugeot Peugeot
    (466)
  • Polestar Polestar
    (0)
  • Porsche Porsche
    (5)
  • Renault Renault
    (381)
  • Saab Saab
    (1)
  • Seat Seat
    (113)
  • Smart Smart
    (7)
  • Ssang Yong Ssang Yong
    (23)
  • Subaru Subaru
    (15)
  • Suzuki Suzuki
    (179)
  • Škoda Škoda
    (2684)
  • Tatra Tatra
    (1)
  • Tesla Tesla
    (23)
  • Toyota Toyota
    (348)
  • Volkswagen Volkswagen
    (1067)
  • Volvo Volvo
    (91)
  • Zeekr Zeekr
    (0)
    Do 3 let Do 6 let Do 10 let

    Do 100 000 Kč Do 200 000 Kč Do 500 000 Kč

    Zavřít

    Škoda Superb 2013

    1.6 TDI, Greenline, navigace, Xenony, Automatická klimatizace, Tempomat, Park. senzory
    Cena: 130 000 Kč

    Našim vozům můžete věřit.

    Jako 1. český prodejce v historii proto nabízíme prověření od Cebia zdarma.

    Více informací

    Vážíme si vašeho
    soukromí

    Aby pro vás bylo prohlížení našich stránek co nejpohodlnější, využíváme soubory cookies.Cookies nám slouží pro zlepšování našich služeb a zároveň vám díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný.

    Spravovat cookies

    Zásady ochrany osobních údajů

    Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z těchto souborů cookie jsou soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu.

    Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte, k ukládání uživatelských preferencí a poskytování obsahu a reklam, které jsou pro vás relevantní. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může mít vliv na váš zážitek z prohlížení. Další informace naleznete v našich Zásadách používání souborů cookie.


    Nutné Vždy aktivní

    Nezbytné soubory cookie jsou klíčové pro základní funkce webu a web bez nich nebude fungovat zamýšleným způsobem. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.


    Funkční

    Funkční soubory cookie pomáhají vykonávat určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětných vazeb a další funkce třetích stran.


    Analytické

    Analytické soubory cookie se používají k pochopení toho, jak návštěvníci interagují s webem. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře okamžitého opuštění, zdroji návštěvnosti atd.


    Marketingové

    Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.