On-line rozhovor s Karolínou Topolovou na TN.cz

Zdravím paní Topolová. Podařilo se mi našetiřt slušný obnos peněz o přemýšlím o úplně novém, popravdě luxusním autě. Kamarád mi ale stále doporučuje, že luxus auto klidně, ale ne nové, že tam prý klesá hodnota při pořízení víc než kdybych kupoval auto třeba za 200 tisíc. Jak to prosím je? díky, Karel, libeň Paha Karel

Dobrý den, pokud vám mohu doporučit, určitě dejte na rady svého kamaráda. Jakmile nový vůz opustí teplo autosalonu, velmi rychle začne ztrácet hodnotu. Kategorii luxusních vozů od prémiových výrobců postihuje výrazná ztráta hodnoty rozhodně nejvíce. Během dvou až tří let jsou tyto vozy schopné přijít o 40 až 50 % své původní hodnoty. U nás v Mototechně Premium se specializujeme na luxusní a prémiové vozy, téměř 2000 aut s cenou nad 600 000 korun.

10:05 Dobrý den, mají áčka letos nějaký konkrétní havní cíl? Nebo se prostě jen prodává a vykupuje? BRKOUS

Dobrý de, děkuji za dotaz. Určitě to není tak jednoduché, jak by si člověk mohl představit. Cílů máme velkou spoustu a jsme rádi, že drtivá většina z nich jde ruku v ruce s potřebami našich klientů. Našim hlavním cílem je pokořit loňský rekord 83 tisíc prodaných vozů a překonat magickou stotisícovou hranici. Držte nám palce!

10:06 Paní ředitelko pěkný den. Mám dotázek. Léto začíná a já chci kokupit nové auto. Určitě nechci nové, to je na mě moc drahá záležitost. Řeším, jestli z bazaru nebo od soukromého inzerenta. Mám pocit, že ceny z bazaru jsou o něco vyšší, ale, dokážete mi uvést příklady nějakých záruk, které člověk z ulice neposkytne? kurpky

Dobrý den, velmi ráda. Množství záruk, které poskytujeme, je opravdu velké. Veškeré vozy v nabídce vlastníme, proto můžeme garantovat původ nabízených automobilů. Při výkupu prověřujeme 107 technických parametrů včetně právních náležitostí. Navíc do 7 dní můžete automobil vyměnit bez udání důvodů.

10:09 Slyšel jsem, že se vám podařilo se zase nějak rozrůst, nějaké nové pobočky. Můžu se zeptat, kde? Mám nějaké příbuzné v zahraničí, tak to třeba využijou. Marek, Český Brod Marek

Pokud máte příbuzné na Slovensku, v Polsku či Maďarsku, šance tu je. Od prvního dubna fungují tři nové pobočky AAA AUTO v Polsku a Maďarsku, další dvě se v Polsku otevřou během pár týdnů a do konce roku bude následovat několik dalších.

10:09 Zdravím paní ředitelko. Jsem fanoušek do IT a zaslechl jsem, že máte nějakou laboratoř, co funguje už tak půl roku, možná víc? Už máte nějáké výsledky? Karel Slaný, pitkovice Karel Slaný

Dobrý den, ano, je to tak. Laboratoř má název AuresLab a funguje úspěšně už více než rok. Za dobu své existence přišla s projekty prodeje investičních vozů, zřízení speciálního segmentu prodeje vozů na alternativní paliva a elektromobilů, spuštění autopůjčovny a carsharingu pro firmy a prodeje vozů on-line. V současné době tyto projekty úspěšně běží v České republice a chystáme se je kontinuálně zavádět i do dalších zemí.

10:10 Zdravím paní Topolová, četl jsem nedávno článek, že obecně stoupá úroveň vybavenosti ojetin. Dá se nějak procentuálně vyjádřit, kolik aut má klimošku, abs, esp nebo třeba parkovací senzory? Díky, Eva, Měřín Evik

Dobrý den, je to tak. Mezi nejžádanější prvky výbavy patří klimatizace, kterou v roce 2018 mělo více než 92 % procent prodaných automobilů. Bezpečnostní prvky jako airbagy, ABS či ESP již dosáhly svého maxima a ve velkých autocentrech již v podstatě automobily bez těchto vymožeností nenajdete. Mlhovky jsou samozřejmostí pro 82 % prodaných aut. Z dalších doplňkových atributů je velký zájem o vychytávky jako tempomat (55 %), multifunkční volant (54 %) či parkovací senzory (34 %).

10:11 Paní Topolová, prý jste se posedmé umístila v TOP 25 ženách českého byznysu. Gratuluju. Libuše, Hodonín Libuska Znalkova

Dobrý den, děkuji Vám. Ocenění odborné poroty vnímám jako uznání mé dosavadní práce, osobní motivaci do dalších let a také potvrzení směru, kterým jsme se s naší společností v posledních letech vydali. Již se neorientujeme pouze na obchod s ojetými vozy, ale angažujeme se i v dalších oblastech souvisejících s kompletním řešením mobility.

10:13 Paní ředitelko, dá se nějak říct, jaká auta obecně upřednostňují ženy a která muži? Díky, Katka 33?! Kata

Dnešní moderní doba postupně maže rozdíly v preferencích prvků výbavy, které si vybírají ženy nebo muži. Zatímco pět let zpátky ještě ženy upřednostňovaly malé vozy v motorizaci 1.2, dnes volí stejně jako muži nejčastěji dvoulitrové motory. Rozdíly tu jsou ale stále. Muži více využívají komfortních prvků výbavy, ženy hledí na bezpečnost a praktické využití.

10:14 Dobrý den, zajímalo by mě, jak se rozrůstá vaše firma. Kolik už máte zaměstnanců? Díky Pavel Pajaja

Dobrý den, během posledních deseti let se počet zaměstnanců skupiny více než zdvojnásobil, dostali jsme se již na více než 2600. V letošním roce bude zvýšení opět velmi výrazné, a to především díky rozvoji našich aktivit v Polsku. Přispěje otevření a rozšíření kapacity několika poboček, ale v rámci decentralizace zákaznického servisu zejména zřízení nového polského call centra v Katovicích.

10:15 Dobrý den, chodí k vám třeba přes velikonoce více nebo méně zákazníků? Sám vím, že mám stěží čas na povinnosti, natož vybrat si auto. To musí zabrat spoustu času, díky Jirka Jiri Krous

Dobrý den, nejen velikonoční svátky lákají zákazníky do našich autocenter. Jakékoliv volno, kdy neplatí zákaz prodeje, lidé již tradičně využívají právě pro pohodový nákup automobilu, protože se nemusejí stresovat pořizováním vozu v pracovní době. Již vloni se i přes zákaz prodeje o Velikonočním pondělí během svátků prodalo jen u největšího prodejce AAA AUTO za tři dny o 14% více aut než rok předtím za čtyři. Největší zájem je ale v průběhu května a června, kdy se lidé připravují na letní dlouhé dovolené.

10:17 Dobrý den, kdy už konečně půjdou u vás auta kupovat on-line? HOKUIO

Dobrý den, on-line prodej u nás běží již od začátku jara. Můžete ho vyzkoušet:-)

10:17 Zdravím, jaké mi dáte záruky, když si u vás koupím auto? Děkuji, Ivan IVAN

Dobrý den, každému zákazníkovi poskytujeme doživotní záruku legálního původu vozu. Protože nabízené vozy vlastníme, před výkupem je velmi důkladně prověřujeme a až 65% nám nabízených automobilů odmítáme. Pro Vaši představu testujeme 107 různých parametrů od mechanických až po ty právní.

10:19 Dobrý den, sháním určitou raritu a chci se zeptat, jestli je možný si u vás auto objednat. Víc bych napsal do osobní zprávy. Díky. Milan MIL

Dobrý den, ano, je to možné. Díky naší mezinárodní síti máme opravdu širokou nabídku včetně méně běžných modelů aut. Aktuálně máme v nabídce na 9000 aut jen v ČR. Ozvěte se na naši bezplatnou zákaznickou linku 800 110 800, kde Vám kolegové rádi poradí.

10:21 Autobazary nesnáším. Radši si auto koupím přes inzerát, kde se můžu dohodnout přímo s majitelem. FIROZD

Děkuji za Váš názor. Ráda bych Vás ale upozornila, že podstupujete veliké riziko. Při nákupu auta „na ulici“ nemáte v podstatě žádné záruky a často si takto zákazník koupí automobil po velké nehodě či v exekuci. V dobrých autobazarech Vám naopak musí poskytnout záruky a Vy máte právo se jich domáhat. Berte to jen jako radu a přeji hodně štěstí.!

10:22 Dobrý den, plánujete na léto nějaké slevy? Věra Vera Frankova

Dobrý den, aktuálně nabízíme na téměř 4 000 aut z naší nabídky slevu až 90 000 korun. Automobily najdete přehledně na našich stránkách www.aaaauto.cz

10:24 Dobrý den, zajímalo by mě, jak se vyrovnáváte s konkurencí dovozů ze zahraničí. Zvláště v Německu se dají přeci pořídit docela skvělá auta. Zdeněk Zdenek Mokry

Dobrý den, naší výhodou je, že všechny vozy v nabídce vlastníme a můžeme tedy ručit za jejich kvalitu. Soustředíme se na automobily s českým původem, kde je dohledatelná historie. Prodejci automobilů ze zahraničí se často uchylují k nekalým praktikám a využívají toho, že je pro běžného člověka v podstatě nemožné ověřit původ vozu nebo stav tachometru. Reklamace je většinou nemožná.

10:27 Podle čeho určujete, za kolik auto vykoupíte? COUKVU

Za 27 let na trhu jsme získali obrovské množství dat a podařilo se nám v naší inovační laboratoři AuresLab vyvinout software, který umí ocenit automobil s neobyčejnou přesností. Díky tomu jsme ve stanovování aktuální ceny vozů tak přesní a úspěšní, že se nám povedlo prodat tento software na několik trhů v zahraničí.

10:28 Dobrý den, prodáváte i elektromobily? Mirek mara

Dobrý den, ano prodáváme. Automobily s alternativními pohony získávají na oblíbenosti čím dál víc. Máme slušnou nabídku hybridních pohonů i čistých elektromobilů.

10:29 Jak prosím funguje Try and Buy? duchy

Dobrý den, služba Try&Buy je určená pro ty zájemce, kteří ještě nejsou pevně rozhodnuti, který automobil by vlastně potřebovali. Díky ní mají možnost si vůz až na měsíc půjčit, a pokud se rozhodnou ke koupi, cena nájmu jim bude odečtena z ceny vozu.

10:30 Dobrý den, jak poznám, že auto od vás nebylo bourané? Honza Jan Toula

Dobrý den, při koupi vozu máte možnost si jej důkladně prohlédnout, napojit na vlastní diagnostiku a samozřejmě si přivést odborníka, který Vám auto prohlédne na zvedáku. My máme navíc prostředky, jak zamezit, aby auto po vážné dopravní nehodě vůbec do naší nabídky dostalo. Všechna auta při výkupu prověřujeme. I z toho důvodu se zaměřujeme na tuzemské vozy, u kterých je historie velmi dobře zjistitelná a ověřitelná.

10:31 Zajimalo by me, co je pro zakazniky u aut dulezite? kopr

U zákazníků nehraje první roli jen nízká cena vozu, ale důležitá je především bezpečnost. Řeší více stáří a kilometrový nájezd, proto se také stále častěji rozhodují pro zánovní automobily, které jsou trendem posledních několika let. Letos v porovnání s celým rokem 2014 vzrostl trojnásobně počet zákazníků, kteří využili financování zánovních aut, a to ještě ani nemáme konec roku. Je to skutečně velmi vysoké číslo, které je kromě jiného způsobeno také širokými možnostmi financování v konkurenceschopných nabídkách u nových aut. Naší výhodou je, že si u nás zákazníci mohou automobil nejen vybrat, ale i pojistit či zafinancovat. Navíc při nákupu zánovního vozu mohou lidé oproti novému ušetřit až 40 % ceny.

10:32 Jak se u vas prodavaji investicni auta, ktera take inzerujete. dik bourla

Vzhledem k tomu, že nabízíme pouze vozy s reálným investičním potenciálem, zájem evidujeme veliký. Potýkáme se spíše s nízkou nabídkou, což je ale v případě takovýchto automobilů logické. Chceme nabízet jen skutečně zachovalé vozy s potenciálem růstu hodnoty, takže vykupujeme zhruba jedno z deseti.

10:34 Co z veteranu se dobre prodava?? Kubicek

Velký zájem budí socialistické vozy, jako Lada Vaz, Škoda 105 nebo 120, ale díky Mototechně Classic už si našlo nové majitele i několik německých a amerických klasik. Zákazníci se mohou pyšnit Fordy Mustang, Ranchero nebo Thunderbird, popřípadě Volkswagenem Golf či Mercedes-Benz CL500. Přes Mototechnu Classic se také prodala Lancia Kappa po bývalém prezidentovi Václavu Havlovi za 400 tisíc korun.

10:35 jsou ojetiny ze zapadu opravdu riskantni? jde mi hlavne o to, jak je to se stocenami auty hlavne Nemecka? Ferda

Často zaslechnete, že lidé budou říkat, že ke stáčení tachometrů v Německu nedochází, když je tato činnost u našich západních sousedů trestná. Nicméně naše zkušenosti hovoří o opaku, což potvrdil nedávno i německý ADAC. Většina stočených vozů se z Německa exportuje směrem na východ a podle našich odhadů jich je mezi importy do České republiky až devadesát procent. U velké části dovážených automobilů dochází ke stočení na hranicích. STK pak zapíše aktuální stav a tím to v podstatě legalizuje.

10:37 Dobrý den, máte nějaká vstupní školení pro zaměstnance, aby opravdu spolehlivě znali auta a poznali jejich technický stav? Doubrava

Dobrý den, ano, každý zaměstnanec prochází řadou školení, aby mohl svoji práci zastávat spolehlivě. Pokud máte zájem o práci u nás, podívejte se na přehled volných míst na naše webu v sekci Kariéra http://www.aaaauto.cz/cz/jobs.php.

10:40 dobry den zajimalo by me ktere ojetiny si kupuji rodiny diky houska

Dobrý den, nejprodávanějšími rodinnými auty letošního roku v síti autocenter AAA AUTO jsou kombi vozy Škoda Octavia (12%), Škoda Fabia (7%) a Volkswagen Passat (5%). Podíl těchto aut na celkových prodejích tvoří 56 %. Největším tempem roste poptávka po SUV, kterých se jen za prvních pět měsíců letošního roku prodalo již stejně jako za celý rok 2014.

10:42 Jak rychle se k vam dostanou modelove novinky? Dik marta

Ještě zhruba před pár lety platilo, že když si zájemce o konkrétní vůz chtěl koupit čerstvou novinku na trhu, na níž neměl dostatek financí, musel zpravidla čekat i několik let, než se první kusy vysněného modelu objevily na sekundárním trhu s ojetinami, nebo riskovat nákup od neprověřeného prodejce „z ulice“. Dnes je ovšem situace naprosto jiná. Nově uvedené vozy uvedené na trh jsme schopni zákazníkům našich autocenter nabídnout zpravidla do několika měsíců od chvíle, kdy byl konkrétní model představen, respektive uveden do prodeje.

10:47 Kolik operatoru ma vase call centrum? Fajnovka

Call Centrum čítá na 220 operátorů. Počet vyřízených hovorů roste zhruba o desetinu ročně. Letos se dostaneme už na 3,5 milionu telefonátů. Call centrum je díky padesátiprocentnímu podílu na byznysu celé skupiny klíčovým faktorem našeho úspěchu na středoevropském trhu. V době svého založení bylo na trhu ojetin naprostým průlomem a dodnes nám poskytuje nad konkurencí výrazný náskok.

10:48 kdyz kupujete auta do prodeje, co vsechno hldate? buchtak

Při výkupním procesu naši technici kontrolují 107 parametrů a prověřují vůz ve všech dostupných registrech, abychom vyloučili vozy v exekuci, se stočeným tachometrem, falešným VIN, padělaným rokem výroby či po vážných dopravních nehodách. Díky automatizovaném systému a rozdělení jednotlivých činností mezi naše pracovníky během třiceti minut až hodiny víme o nabízeném automobilu naprosto vše a můžeme zákazníkovi nabídnout cenu nebo automobil odmítnout. Každý automobil, který jde do prodeje, je pečlivě vyčištěn a kontrolujeme a doplňujeme základní tekutiny, aby zájemce o koupi mohl hned s automobilem rovnou odjet na delší cestu, třeba na dovolenou.

10:49 jak to vypada momentalne s trhem ojetin? mysleno za kolik se tak v prumeru nabizi a ceho je nejvic boris

V květnu letošního roku bylo na trhu ojetin nabízeno celkem 124 012 automobilů. Jejich cena se pohybovala nejčastěji okolo 135 000 Kč a 41 % z nich bylo z dovozu. Nejčastější stáří inzerovaných vozů se v květnu snížilo na 9,8 roku a jejich nejobvyklejší nájezd se rovněž snížil, a to na 154 tisíc km. Žebříček top deseti nejinzerovanějších vozů nadále vede Škoda Octavia následovaná Fabií a VW Passat.




Vážíme si vašeho
soukromí

Aby pro vás bylo prohlížení našich stránek co nejpohodlnější, využíváme soubory cookies.Cookies nám slouží pro zlepšování našich služeb a zároveň vám díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný.

Spravovat cookies

Zásady ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z těchto souborů cookie jsou soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu.

Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte, k ukládání uživatelských preferencí a poskytování obsahu a reklam, které jsou pro vás relevantní. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může mít vliv na váš zážitek z prohlížení. Další informace naleznete v našich Zásadách používání souborů cookie.


Nutné Vždy aktivní

Nezbytné soubory cookie jsou klíčové pro základní funkce webu a web bez nich nebude fungovat zamýšleným způsobem. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.


Funkční

Funkční soubory cookie pomáhají vykonávat určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětných vazeb a další funkce třetích stran.


Analytické

Analytické soubory cookie se používají k pochopení toho, jak návštěvníci interagují s webem. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře okamžitého opuštění, zdroji návštěvnosti atd.


Marketingové

Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.



Zrušit

Momentálně je online 0 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google hodnocení   4,5
Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením
zákazníků všech našich
poboček 4,5 hvězdičky.