Ojetinám se daří, AURES Holdings měl nejvyšší lednové prodeje v historii

7281 aut je nejlepší prodejní výsledek společnosti v prvním měsíci od roku 1992

Praha, 8. února 2023 Síť autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama, provozovaná společností AURES Holdings, prodala v zemích, kde působí, v lednu celkem 7281 vozů. Je to nejlepší lednový prodejní výsledek za celou historii společnosti, která loni oslavila 30 let na trhu. Po rekordním roce 2022, kdy skupina prodala 89 100 aut, jde o další signál, že trh ojetých aut zažívá období oživení.

TOP 10 nejprodávanějších vozů v síti AAA AUTO

1.

2.

3.

4.

VW Passat

5.

VW Golf

6.

Ford Focus

7.

Hyundai i30

8.

Kia Ceed

9.

Škoda Karoq

10.

Hyundai Tucson

„Výsledky prodejů ojetých a zánovních vozů za první měsíc nás příjemně překvapily. Přestože leden bývá tradičně jedním z nejslabších období, letos se naopak prodává velmi dobře. Počet 7 281 prodaných vozů je nejvyšší objem, jaký se nám v lednu podařilo prodat od vzniku společnosti v roce 1992. Svým objemem se vyrovnal například loňskému září nebo říjnu, tedy jinak tradičně nejsilnějším měsícům v roce. Z údajů za leden to tedy vypadá, že sezóna začala nastupovat skoro o tři měsíce dříve, než je obvyklé,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings, která mezinárodní síť autocenter AAA AUTO, Mototechna, Auto Diskont a Driverama provozuje. Za zvýšením prodejů Topolová vidí i zaměření skupiny na zlepšení zákaznického servisu. „To se projevuje ve vyšším celosvětově uznávaném indexu zákaznické zkušenosti NPS a ve zlepšujícím se hodnocení poboček ve vyhledávači Google, kde se všechny pobočky již dostaly nad hodnotu 4,“ dodala.

Mezi důvody vysokých prodejů AURES Holdings vidí několik faktorů, od počasí až po změnu ve skladbě nabídky a vývoj cen paliv. „Už koncem loňského roku, který sám o sobě byl v prodejích rekordní, jsme skladbu vozů v naší nabídce začali více přizpůsobovat měnícím se preferencím zákazníků. Díky robustní výkupní infrastruktuře, a to nejen v tuzemsku, ale i na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Německu a nákupní analytické technologii dokážeme rychleji reagovat na měnící se podmínky na trhu a přizpůsobit skladbu nabídky aktuální poptávce. Lidé se více zajímají o benzinové automobily, zvyšuje se i poptávka po vozech s alternativními pohony, včetně hybridů a elektromobilů. Zájem je i o zánovní automobily, které se nám do nabídky daří doplňovat díky výkupu v rámci naší společnosti Driverama působící v Německu,“ řekl provozní ředitel AURES Holdings Petr Vaněček. Podle Vaněčka se opět potvrzuje, že se prodeji ojetých aut daří dobře i v těžších obdobích ekonomického cyklu, protože to je racionální a ekonomičtější varianta zajištění mobility. „Navzdory inflaci a těžší ekonomické situaci lidé potřebují jezdit,“ podotýká Vaněček.