AAA AUTO před Vánoci snižuje ceny 2000 vozů až o 100 000 korun

Praha, 17. prosince 2015 – Největší tuzemský prodejce ojetých vozů AAA Auto International připravil na posledních 7 dní před Vánoci letošní největší snížení cen 2000 aut ze své nabídky. Důvodem poklesu cen téměř třetiny modelů je jako v uplynulých letech blížící se zvýšení jejich stáří o rok, ke kterému dojde po Novém roce. Ceny řady vozů s platností od dnešního dne klesly až o 100 000 korun.

„Snažíme se tak trochu předběhnout prodejce nových vozů, kteří většinou ceny loňských modelů snižují až po prvním lednu. Jako každý rok takto podporujeme rozhodnutí zákazníků pořídit si lepší vůz již pod stromeček a nečekat až do ledna,“ uvedla generální ředitelka AAA Auto International Karolína Topolová. „Snížení cen se týká zhruba třetiny z naší nabídky vozů,“ dodala.

Nový automobil ztrácí na hodnotě desítky tisíc korun ihned po výjezdu z autosalonu. K dalšímu výraznému snížení ceny dochází v prvních dvou letech provozu. Na konci tohoto období je hodnota vozidla zhruba o 30-50 % nižší, než byla původní kupní cena. Ojeté vozy sice s každým dalším rokem ztrácejí hodnotu pomaleji, ale i u nich se ceny na přelomu roku snižují minimálně o desítky tisíc.

V pražském autocentru AAA AUTO, které nabízí 2000 vozů, nově zprovoznilo Centrum SUV & Terénní vozy, které má největší výběr těchto vozů v České republice. Celková nabídka AAA AUTO na dvou desítkách poboček v celé České republice je nyní přes 8000 ojetých vozů.

Příklady zlevněných vozů:

o   původní cena 460.000,-
o   cena po slevě 360.000,-
o   sleva 100.000,-

AAA AUTO - SUV & Offroady:

-          VW Tiguan 4x4 2.0 TDI z roku 2010, 86.000 km najeto

o   původní cena 450.000,-
o   cena po slevě 390.000,-
o   sleva 60.000,-

-          Honda CRV diesel z roku 2011, 112.000 km najeto

o   původní cena 450.000,-
o   cena po slevě 360.000,-
o   sleva 90.000,-

-          Hyundai ix35 z roku 2012, 17.000 km najeto

o   původní cena 470.000,-
o   cena po slevě 370.000,-
o   sleva 100.000,-

Mototechna:

-          Opel Insignia 4x4 Country Tourer z roku 2015, 8.000 km najeto

o   původní cena 730.000,-
o   cena po slevě 700.000,-
o   ceníková cena nového vozu 1.124.100,-

o   oproti koupi nového vozu od dealera zákazník ušetří 424.100,-

Zlatá karta_logo AAA Skupina AAA AUTO působí na trhu již 23 let. Provozuje síť 40 poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Za dobu své existence obsloužila přes 1,6 milionu zákazníků. Auditované výnosy skupiny v roce 2014 činily 437 milionů eur, ve stejném roce firma prodala 63 613 aut. Společnost od roku 2012 prodává vozy také pod staronovou značkou Mototechna, pod kterou v České i Slovenské republice soustředila nabídku „zánovních“ automobilů. V dubnu 2014 Mototechna zahájila prodej luxusních vozů v novém segmentu Mototechna Premium. Značka AAA AUTO se v rámci studie agentury Ogilvy & Mather z podzimu roku 2013 umístila mezi deseti nejlepšími českými značkami po listopadu 1989. Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčku Czech TOP 100, letos se poprvé umístila i v žebříčku Českých 100 nejlepších. Skupinu AAA AUTO koncem roku 2014 převzal britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners. Letos na podzim několik firem ze skupiny AAA AUTO sfúzovalo do jediné společnosti s novým názvem AAA Auto International, která je nyní hlavním subjektem obchodujícím s ojetými vozy v České republice a převzala veškeré závazky AAA AUTO vůči zákazníkům a obchodním partnerům.

Momentálně je online 40 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi