TN.cz: Koupě SUV? Dovoz auta z ciziny? Odbornice vám poradí ON-LINE

Chcete s autem vyrazit i do terénu? Poradíme vám, jak vybrat správné SUV nebo Offroad. Jak riskantní je nákup vozu ze zahraničí, o kterém se nyní hodně diskutuje? Na TN.cz se návštěvníci ptali šéfky AAA Auto Karolíny Topolové

Velké vozy, s nimiž kromě městského provozu můžete vyrazit do terénu, se těší velké popularitě. Na co si dát při nákupu takového auta pozor a podle čeho vybírat? I na to bude odpovídat odbornice Karolína Topolová?

Chcete si dovézt vůz ze zahraničí? Vedoucí pracovnice předního českého autobazaru vám vysvětlí, jaká úskalí a rizika jsou s tím spojená. Chat probíhal ve středu 21. října v 10:00:

Petr
Kolik aut prodáte za jeden měsíc?
 
Karolína Topolová
Dobrý den, v průměru prodáme necelých 6 000 vozů měsíčně.
Jitka
Jaké auto si mám koupit na zimu?
Karolína Topolová
Se zimní sezónou již tradičně roste poptávka po vozech SUV a 4x4, které si lépe poradí se stíženými zimními podmínkami, mají dostatečně veliký prostor a jejich spotřeba je již uzpůsobena i do městského provozu. Pokud byste si chtěla koupit vůz u nás, zavolejte na naši bezplatnou linku 800 110 800 a naši operátoři Vám pomohou vybrat vůz, který bude nejlépe splňovat vaše osobní požadavky.
stefan
Hezký den, chci si koupit offroad nebo SUV. Nejraději bych přes inzerát, ale spousta aut tam je již dlouho a jistě je důvod, proč je nikdo nechce. Pár prohlídek jsem již měl a byla to katastrofa, takže chci zkusit i nějaký autobazar. Jak je to s návštěvou u vás? Přijdu a hned se mi bude někdo věnovat?
Karolína Topolová
Dobrý den, děkuji za dotaz. Rádi Vás přivítáme v jednom z našich 21 autocenter. Určitě je dobré zavolat na naší bezplatnou linku 800 110 800. S operátorem call centra můžete vůz předvybrat, poradit se o jeho případném financování a domluvit si schůzku na pobočce, kde Vás již budou očekávat a výkup vašeho vozu i nákup novějšího tak bude maximálně urychlen.
valkyra
Zdravím, jak je to tedy s prodeji teréňáků? Prodávají se více v létě nebo teď na zimu? Sám auto nevybírám s ohledem na sezónu, ale určitě to ovlivní hodně lidí.
Karolína Topolová
Dobrý den, dle našich statistik prodeje terénních vozů v létě vůči zimní sezóně překvapivě stoupají. Velký vliv má samozřejmě popularita těchto vozů, ale i to, že jde o dostupné vozy s větším zavazadlovým prostorem a ne tak vysokou spotřebou jako v minulosti. V létě vůči zimní sezoně překvapivě stouply prodeje terénních vozů o 5,4 % od března letošního roku. Jedná se tak o prozatím nejvyšší podíl, pokud jde o historii prodaných terénních vozů.
flabrom
Kupovali jsme auto v Nemecku a bez problemu, ale asi jsme měli stesti narozdil od známých. Samy se presvedcili, ze prodejci casto koupi v Nemecku vrak, ktery levne dovezou, opravi a prodavaji jako super kouserk. Znami prave takto byli v jednom radoby bazaru, kde měli jen auta z ciziny a bohužel si auto nikde nenechali zkontrolovat. Proc to tak je?
Karolína Topolová
V oblasti prodeje ojetých vozů je tvrdá konkurence. Ta vede k zániku malých autobazarů, které nejsou schopné nabídnout takové služby, garance a výběr jako velcí prodejci. Malí bazaristé, kteří čelí zániku, se pak snaží svůj propad zisku dohnat nelegálními praktikami. Bohužel na tento konkurenční boj doplácejí zákazníci.
komarik
Dobrz den, co jsou nejprodavanejsi modely SUV?
Karolína Topolová
Dobrý den, nejprodávanější modely SUV jsou Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4.
Neumann
Nepsal bych vám, kdybych si nekupoval auto. Jsem ze Setimova ústí, takže budu muset za vámi jen kousek do Tábora. Chtěl bych audi A4, kterých máte velký výběr. Chci si vzít s sebou i mechanika, tak doufám, že to nebude problém.
Karolína Topolová
Dobrý den, jsem ráda, že si chcete vybrat vůz u nás. Umožňujeme všem zákazníkům, aby si s sebou vzali vlastního mechanika nebo odjeli s vozem ještě před koupí na prohlídku do nezávislého autoservisu. Váš mechanik může samozřejmě auto vidět na zvedáku a může ho „napíchnout“ i na vlastní diagnostiku. Domluvte si schůzku na pobočce přes naši bezplatnou kontaktní linku 800 110 800 a hned po příchodu na pobočku se Vám bude náš prodejce věnovat.
David O.
Hezky den, kupuji SUV a vaham mezi Skoda Yeti. Doporucite mi? Diky
Karolína Topolová
Dobrý den, vůz Škoda Yeti je kvalitní automobil, o který je stále větší zájem i s ohledem na blížící se zimu. Tento vůz mohu jen doporučit z hlediska jízdních vlastností, zpracování, bezpečnosti i designu.
Hamzlik
Dobry den, kdyz bych se rozhodl pro offroad, co mi nabidnete?
Karolína Topolová
Kromě vozů typu SUV si u nás na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše u nás nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover. Rádi vám naše auta předvedeme.
fufurufu
SUV jsou jen modni vystrelek, který jsem myslela, ze prejde. Nicmene leti to i u mych kamarádek. Cim to je?
Karolína Topolová
Dobrý den, jak sama píšete, terénní auta jsou nyní více módní záležitostí, protože se již nevyužívají na jízdu v pravém terénu, přesto mají terénní pneumatiky, ochranné rámy a další prvky. Terénní vozy jsou prostě záležitostí image, i když při zimní cestě na hory se občas hodí jejich terénní schopnosti. A třeba Toyota Land Cruiser, Range Rover nebo Volkswagen Touareg jsou sice luxusní, ale také terénní auta, která dokážou projet i poměrně náročný terén.
krajta
Kupuje si nekdo ještě opravdove teranaky do terenu?
Karolína Topolová
Terénní vozy si kupují často třeba myslivci, lesáci a majitele horských chat. Teda ti, co si kupují „teréňáky“ pro práci, ne pro efekt. Proto si v autobazarech kupují ojetá terénní auta bez příkras, třeba užitkové modely Lada Niva, Suzuki Vitara, Nissan Patrol a další levnější ojetá terénní vozidla, která možná nevypadají tak velkolepě, ale vynikají dobrou průjezdností.
varanova
Nabizite také luxusnejsi městské SUV s malo kilometry?
Karolína Topolová
Nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových i cenových kategorií včetně zánovních je u nás tradičně široká. Přijďte se podívat, těšíme se na Vás.
Libor Namestek
Donedavna jsem byl zarytym odpurcem ojetin a myslel jsem si, ze si nikdy nekoupim auto hlavne v Ackach. Protože ale nerad utracim, zaujal me jeden clanek, kde jste mluvila o ztrate ceny novych aut. Neveril jsem tomu, ale presvedcil se o tom. Bydlime na horach, takze jsme kupovali SUV 4x4 od Vas a nemuzeme si ho vynachválit. Proc je to tak?
Karolína Topolová
Dobrý den, jsem ráda, že jste si u nás vybral svůj další vůz. Nové vozy velmi rychle ztrácejí svojí hodnotu a po roce to může být 30-40%. Proto se vyplatí koupit raději vůz rok starý. U nás se jedná většinou o předváděcí vozy z autosalonů, která mají najeto někdy i jen několik desítek kilometrů a jsou tak na stejné úrovni jako auta nová.
kropik
Dobry den, jaka SUV doporucite? Myslite, ze prodeje pujdou stále tak dopre? Co je na trhu nejoblibenejsi? Dekuji, Vodrazkova
Karolína Topolová
Dobrý den, nejlepší jsou podle našich zákazníků SUV, která mají vedle pohonu 4x4 i povedený design. Prodej SUV poroste i v příštích letech i díky tomu, že ceny ojetých SUV jsou v bazarech nízké. Levné SUV a offroady si v bazarech kupují i lidé, kteří by si před pár lety koupili obyčejný kombík. Nejprodávanějšími vozy SUV jsou modely jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4A.
odruzik
Hlava mi nebere, proc se porad staci auta a nikdo s tim nic nedela. Kazdy si muze prodat co chce a nikdo to vlastne ani neresi. Nejvic me bavi ti, co si kupuji auta na blind přes inzerat a mysli si, jakou udelaji koupi. Jasne ze se to obcas povede, ale je to nahoda. Jak to mate vy?
Karolína Topolová
Podvody na trhu ojetin se opravdu dlouhodobě neřeší. Společnost AAA AUTO prosazuje kriminalizaci přetáčení tachometrů již řadu let. V minulosti jsme opakovaně přišli s návrhem paragrafovaného znění novelizace Trestního zákoníku, kde by bylo trestné nejen přetáčení, ale i jeho příprava, včetně nabízení příslušných služeb. Důležité je, aby se o tom hovořilo. Pozorujeme, že více hledí na kvalitu vozu a pokud je cena nad jejich možnosti, raději si vezmou úvěr. Dobře vědí, že pokud by si koupili starší a více ojetý vůz u pochybného prodejce nebo přímo z dovozu, peníze by stejně museli vložit do oprav.
kopecky tonin
Dobrý den, kolik SUV vlastně nabízíte celkově a kolik jen v Praze?
Karolína Topolová
Abychom vyhověli všem našim zákazníkům, rozšířili jsme nabídku a otevřeli specializované centrum, kde se na jednom místě nachází 600 vozů v kategorii SUV a offroad. Z celkového počtu vozů na naší pražské pobočce tvoří tyto vozy 30 % nabídky. Celkově nabízíme 700 aut SUV, 4x4 a offroad.
frantisek
Podvodu s ojetinami je snad cim dal tim vice. Jak si pak někdo muze ojetinu vubec koupit? To abych byl velmi znaly automechanik
Karolína Topolová
Vyznat se ve všech tricích, které různí obchodníci s ojetinami zkouší, vyžaduje opravdu tvrdou školu. U nás na výkupu běžně odmítáme 65-70 % aut, která jsou nám nabízena. To je obrovské množství - letos jsme kvůli různým právním či technickým závadám nevykoupili kolem 110 000 aut. Proto doporučujeme, aby si zákazníci s sebou na koupi vozu v bazaru brali svého automechanika. Z bazaru, který vašemu automechanikovi neumožní důkladnou prohlídku vozu včetně napojení na diagnostiku, bych doporučovala hned odejít. To samé platí i u nákupu auta přes soukromníka, i když tady hrozí rizik více.
lada
Kolik pravověrných tréňáků opravdu nabízíte?
Karolína Topolová
Z celkové nabídky terénních vozů tvoří 70 % rodinná SUV v čele s vozy Kia Sportage, Toyota CRV, Ford Kuga a Volkswagen Tiguan, 20 % terénní SUV jako Mitsubishi Pajero, Nissan Navara nebo Jeep Cherokee a 10 % offroadů a pracovních 4x4 jako je Hummer, Jeep Wrangker, Mercedes M L200 nebo Toyota Hilux.
simon
Bavi me, jak si tady lide mysli, ze si koupi auto v bazaru v cajku. Auta z dovozu jsou lepe vybavena a ridici s nimi lepe zachazi. Také jsem si koupil auto z Nemecka a tak za rok, az mu bude deset let, koupim si tam zánovní zas.
Karolína Topolová
Ještě před několika lety se daly v zahraničí nakoupit ojeté vozy za velmi zajímavé ceny. Za nízkého kurzu koruny k Euru a nízkých cen ojetin u nás se už však dovoz aut z Německa nebo Francie už téměř dva roky vůbec nevyplatí. Bohužel lidé se jen pomalu zbavují stereotypu o skvělých autech z dovozu, který si vytvořili, když se ještě vozy z dovozu vyplácely. Desítky drobných dovozců, které import levných „západních“ aut donedávna ještě slušně živil, se nyní spíše snaží za každou cenu přežít. Již nemohou konkurovat cenou nebo kvalitou, a proto se uchylují se čím dál tím více k trikům a podvodům. Snaží se vylepšit hodnotu vozu různými nelegálními způsoby, jako je přetáčení tachometrů, padělání roku výroby v technickém průkazu nebo prodej vozů po těžkých haváriích. Vydělávají tedy na podvodech a obelhávání důvěřivých zákazníků.
Vítek
Dobrý den, existuje nějaká hranice, kdy se vyplatí koupit ojetý vůz a kdy bych spíš měl uvažovat o novém? Mám představu, že nový mi ušetří hodně na údržbě, je spolehlivější a podobně....
Karolína Topolová
Dobrý den, nové vozy ztrácejí 30 až 40 % své hodnoty již po té, co opustí továrnu. Proto nejvýhodnější je kupovat si zánovní vozy, které mají nižší cenu, málo najetých kilometrů a navíc ještě záruku od výrobce. Obecně bych doporučila nekupovat si vůz starší 10ti let, i když byste ho měli mít jen na občasné popojíždění.
hodak
Kdyz SUV tak diesel v manualu, mam pravdu? Dekuji.
Karolína Topolová
Největší zájem je o vozy s manuální převodovkou, ale v porovnání s celkovou nabídkou AAA AUTO je zájem o automatickou převodovku v této kategorii 3,5krát větší. 59 % vozů má dieselový motor.
Zikmundova
Prodavate nekdy také opravdu sběratelské kousky u 4x4. Preci jen lide obcas prodavači i rarity do bazaru?
Karolína Topolová
Ano, v nabídce AAA AUTO se objevují i opravdu raritní modely. V poslední době např. Land Rover Defender z limitované edice k 60. výročí modelu Defender, Hummer H1 s přívěsem vyrobeným na zakázku nebo Hummer H2 s kompletní přestavbou podvozku a lift-kitem RANCHO.
maryska
Jak to, ze vas napadlo otevrit zrovna offroad centrum? To není moc bezne, ale zalezi, co se u vas vubec da sehnat
Karolína Topolová
V našem centru SUV & Terénní vozy v Praze máme v nabídce nejen nejprodávanější modely vozů jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4, ale třeba také americké speciality jako například Hummer H2 a H3, Cadillac Escalade, nebo Dodge RAM. Tradičně široká je i nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových a cenových kategorií. Kromě vozů typu SUV si na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover.
milan
Dobrý den, je možné nechat si zkontrolovat auto kupované v AAA nezávislým servisem?
Karolína Topolová
Dobrý den, ano. Umožňujeme všem našim zákazníkům přivést si s sebou vlastního automechanika, který si auto může prohlédnout na zvedáku a napojit na vlastní diagnostiku, nebo před prodejem udělat kontrolu ve vlastním nezávislém servisu.
Jirik
Auto je potreba vždy dobře prohlednout a nekupovat buh vi kde na ulici. Obzvlaste u drazsich modelu SUV. Nabizite jich hodne?
Karolína Topolová
Dobrý den, právě jsme v Praze otevřeli nové centrum SUV & Terénní vozy, ve kterém najdete 600 SUV a Offroad vozů na jednom místě. Jde o největší výběr všech značek, modelů a cenových sekcí na ploše o celkové výměře 3 785 m2, kterou osvětluje celkem 27 halogenových svítidel, což je se zkracující se dobou slunečního svitu na podzim značná výhoda oproti prodejcům, kteří osvětlení nabídnout nemohou.
Petr tošíček
Mam cerstvou zkušenost s nákupem ojetého vozu. Vybral jsem si VW Passat z Nemecka, ale brzo jsem nasel stejny vuz ještě 2x a nakonec slo i o stejného prodejce. Pak jsem sui dohledal, ze prodejce je v exekuci. Nastesti jsem obezřetný. Kontrolujete u vas peclive všechny vozy?
Karolína Topolová
V AAA AUTO každý vůz detailně prověřujeme – zkoumáme pravost kódu VIN, skutečný rok výroby, zda není majitel v exekuci nebo v insolvenci. Prověřujeme, jestli auto nebylo odcizené nebo jestli není v leasingu. Děláme dlouhé testovací jízdy, zkoumáme, jak se vůz chová na silnici, jaký je zvuk motoru, akcelerace a funkce brzd. Prohlížíme auta na zvedáku, abychom odhalili stopy po haváriích na podvozku a ze stejného důvodu měříme tloušťku laku. Napojujeme auto na diagnostiku, abychom odhalili závady v motoru nebo elektronice. Soukromník na ulici vám podobné takový rozsah služeb, nutný k bezpečnému nákupu, nikdy nemůže nabídnout.
dana jablonecka
Kdyz si budu chtit koupit auto a najedu jen cca 5 000 km rocne, co mi doporucite za auto? Starsi nebo zanovni? Dekuji, Dana
Karolína Topolová
Stále větší oblibu při výběru aut získávají zánovní vozy, které dovolují majitelkám dopřát si lepší výbavu vozu, než kdyby si pořídili nové, a navíc tyto vozy mývají již více bezpečnostních parametrů, což je pro většinu kritériem výběru číslo jedna. Zajímavé je porovnání prodejů vozů s muži, kdy si loni téměř 21 % žen pořídilo zánovní vůz, tedy do 30 000 najetých kilometrů a 3 let stáří, naopak u mužů takto učinilo pouze necelých 9 %. Pokud potřebujete poradit s konkrétním vozem na míru, doporučuji zavolat na naši bezplatnou linku 800 110 800 a naši operátoři Vám poradí s výběrem nebo Vám domluví schůzku na Vám nejbližší pobočce.
holecksa
Chci se zeptat, co za znacky vybiraji zeny v porovnani s muzi. Menio se trendy?
Karolína Topolová
Dobrý den, u značek vozů vévodí u žen s přehledem Škoda s 25,66 % prodaných vozů za rok 2014. Na dalších příčkách jsou s 8,22 % Volkswagen, 7,86 % Peugeot, 7,41 % Ford a 7,11 % Renault. Letos naše statistiky naznačují pozvolnou změnu trendu u žen, které projevují větší zájem i o značky Hyundai a Kia než tomu bylo v předešlých letech. Muži se naopak drží stále stejných značek.
jana
Vybiraji si zeny opravdu nejvice bilou barvu?
Karolína Topolová
Pokud jde o barvy, nejsou ženy až tak rozmarné, jak by si většina z nás mohla myslet. Obliba barev se již posledních pár let příliš nemění, a tak dominuje praktická šedo-stříbrná, kterou následuje neutrální modrá barva, a teprve poté červená, černá a bílá. V porovnání s muži je sice červená a bílá u žen oblíbenější, ale jde jen o přibližně 2 % rozdíl vůči ostatním barvám.
filip
Mým snem je sporťák, jen pořád není vhodná doba na jeho koupi – chybí peníze nebo je zima jako teď. Kdy prodáváte nejvíce sporťáků?
Karolína Topolová
Se zimním období klesá popularita sportovních vozů, přesto ale prodeje jdou nahoru. Jde totiž o období, kdy si autobazary uvolňují skladové zásoby pro masově populárnější SUV a sportovní ceny jdou tak s cenou dolů, čehož využívají převážně spekulanti. Nejoblíbenější karoserií je sportovní hatchback, který patří k nejlevnějším vozům. Zákazníci jej vyhledávají ve 29 % případů. Následuje kupé s 25 % a sportovní kombi 16 %. Shodně 14 % klientů volí buď sportovní sedany nebo kabriolety a roadstery.
sup
SUV chce asi každý, ale jak je to se sportovními vozy? Je o ne ted zajem? Co jste třeba letos prodali?
Karolína Topolová
Dobrý den, pro letošní rok byl nejzajímavějším prodejem vůz Tesla Model S, který jsme prodali za 3,5 milionu korun. V naší nabídce se objevili i vozy jako BMW 750i s exteriérovými doplňky Alpina B7, Subaru Impreza WRX STI s kovanými disky Speedline Corse, polozávodními pneu Birdgestone Potenza RE070, výfukem Supersprint a dalšími polozávodními úpravami nebo TechArt GT Street T4, což je kompletně upravené Porsche 911 Turbo. Vůz byl vybaven karbon-keramickými brzdami, aerodynamickým bodykitem, motor měl titanové ojnice, větší turba, větší mezichladič, výfuk se závodními katalyzátory, výkon 646 koní (tj. o 226 koní více než sériové provedení) a točivý moment 870 Nm. Z 0 na 100 za 3.7 sekundy, maximální rychlost 341 km/h. Jen samotná úprava vyšla přibližně na stejnou částku, jako celý výchozí vůz.
rimini
Prodavaji se auta z dovozu opravdu v tak desivem stavu, jako se nyní vsude pise?
Karolína Topolová
Největším problémem současného trhu ojetých automobilů v celé střední Evropě je zvyšující se příliv nekvalitních a přestárlých ojetin na konci životnosti z dovozu. Lidé přestali brát vážně varování o stočených tachometrech, padělaných rocích výroby nebo vozech po haváriích a uvěřili legendám o výhodných cenách a kvalitě. Je to alarmující trend, který vede k dalšímu zhoršování kvality vozového parku v České republice i jinde. Řadě lidí vytáhne z peněženek spoustu peněz na nečekané opravy. Je jasné, že ve chvíli kdy my sami na západoevropské trhy exportujeme 6000 vozů ročně, nemůže se dovoz opačným směrem vyplatit.
maniak
Pokud se prodavaji v zahranici tak spatne vozy, tak pak je opravdu lituji. Cim to je?
Karolína Topolová
Na západoevropských trzích je již hodnou dobu nedostatek kvalitních ojetin. Ten byl způsoben velmi slabými prodeji nových vozů během vleklé ekonomické krize v letech 2008 - 2013. V době zvyšující se poptávky nyní například přední německý server Mobile.de hlásí enormní zvýšení průměrných cen ojetin, které jen v srpnu meziročně vzrostly o 5 procent. Na německém trhu jsou de facto k dispozici jen přestárlé vozy, které se masově přesouvají na východ, nebo drahé ojetiny do 1 roku stáří.
fialka
Jake barvy SUV si kupuji zakaznici?
Karolína Topolová
U SUV je nejoblíbenější barvou černá, stříbrná a šedá, následuje módní bílá a hnědá metalíza.
kingjaba
Dobrý den, pokud bych se rozhodl u vás koupit ojetý vůz garantujete počet ujetých kilometrů a že vůz nemá skryté vady?
Karolína Topolová
Dobrý den, na naše vozy poskytujeme doživotní záruku na legální původ vozu a Carlife® garanci na mechanický stav vozu až 24 měsíců.
Evžen
Jak poznáte, že auto, které kupujete, není stočené?
Karolína Topolová
Dobrý den, veškeré námi nabízené vozy pečlivě kontrolujeme v dostupných databázích, jestli majitel vozu není v exekuci, zda údaje o stavu tachometru v servisní knížce sedí s údaji v autoservisech, jestli opotřebení vozu odpovídá staří, zda-li sedí VIN atd. Na výkupu odmítáme okolo 65 % vozů pro podezření na stočení tachometru nebo kvůli špatnému technickému stavu.
summmm
Kdo kupuje SUV nebo terénní auta? Respektive proč? Určitě to není kvůli zdolávání náročného terénu…
Karolína Topolová
Máte pravdu, zákazníci si tyto automobily primárně nepořizují kvůli zdolávání náročného terénu. Obliba terénních a SUV vozů stále roste, a to hlavně proto, že jsou cenově dostupnější, mají větším zavazadlový prostor a ne tak vysokou spotřebou jako dříve. Kvůli rostoucí popularitě SUV a terénních vozů jsme zřídili v Praze v Dolních Chabrech unikátní Centrum SUV & Terénní vozy, které se na tyto typy vozů specializuje.
 
Cšelý rozhovor najdete také zde.



Vážíme si vašeho
soukromí

Aby pro vás bylo prohlížení našich stránek co nejpohodlnější, využíváme soubory cookies.Cookies nám slouží pro zlepšování našich služeb a zároveň vám díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný.

Spravovat cookies

Zásady ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z těchto souborů cookie jsou soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu.

Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte, k ukládání uživatelských preferencí a poskytování obsahu a reklam, které jsou pro vás relevantní. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může mít vliv na váš zážitek z prohlížení. Další informace naleznete v našich Zásadách používání souborů cookie.


Nutné Vždy aktivní

Nezbytné soubory cookie jsou klíčové pro základní funkce webu a web bez nich nebude fungovat zamýšleným způsobem. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.


Funkční

Funkční soubory cookie pomáhají vykonávat určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětných vazeb a další funkce třetích stran.


Analytické

Analytické soubory cookie se používají k pochopení toho, jak návštěvníci interagují s webem. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře okamžitého opuštění, zdroji návštěvnosti atd.


Marketingové

Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.



Zrušit

Momentálně je online 27 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google hodnocení   4,5
Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením
zákazníků všech našich
poboček 4,5 hvězdičky.