Zánovní vozy na českém trhu dále mládnou, mají najeto méně kilometrů a stabilní ceny

V tuzemsku bylo vloni v nabídce na 80 000 automobilů do dvou let stáří

Praha 10. ledna 2018 – Nejdražší a nejnovější zánovní ojeté vozy nabízejí firmy v Karlovarském kraji, polovina z nich byla loni v ceně přes 605 tisíc korun. Nejlevnější naopak nabízí podnikatelé v Plzeňském a Olomouckém kraji a překvapivě také v Praze (s cenou 425 tisíc korun). Fyzické osoby tvoří jen asi šest procent prodávajících v tomto segmentu vozidel. Vyplynulo to z kontinuálního sledování trhu, které provedla společnost Mototechna.

Celkem se loni v České republice nabízelo 79 583 zánovních vozidel, tedy vozů ve stáří do dvou let. Jejich nabídka se tak meziročně zvýšila na celém trhu o 1,8 procenta. „Zajímavé je, že nájezd nabízených vozidel na českém trhu vykazuje výrazně klesající tendenci. Zatímco v roce 2016 měla polovina vozidel nájezd do 17 539 kilometrů, loni se tato hodnota snížila na pouhých 15 745. Medián prodejní ceny zánovních vozů se přitom zvýšil jen zhruba o jedno procento. Potvrzuje to i naši zkušenost v rámci prodeje zánovních automobilů pod značkou Mototechna, což dokládá nejen zvyšování kupní síly, ale hlavně rostoucí dynamiku obchodu s ojetými vozy a stále kratší dobu vlastnictví konkrétního modelu,“ uvedl ředitel značky Mototechna Stanislav Gálik.

Znovuobnovená značka Mototechna, která se specializuje na prodej zánovních automobilů a patří do skupiny AAA AUTO, loni v tomto segmentu na našem trhu zaznamenala zvýšení poptávky o 9,7 procenta. Celkem se pod hlavičkou Mototechny prodalo téměř 7 500 zánovních vozů za rok 2017 a již na 40 000 aut od roku 2012. K oblibě zánovních aut přispívá skutečnost, že na rozdíl od dlouhých čekacích dob na nové vozy, které mohou být delší než rok, jsou téměř nové vozy z Mototechny k dispozici okamžitě. „V současné době Mototechna nabízí přes 1 200 zánovních vozů prakticky všech značek přítomných na českém trhu. Nejvíce na odbyt jdou vozy s benzínovým motorem, které tvořily tři čtvrtiny všech prodaných vozů. Naší výhodou je, že vykupujeme pouze nejžádanější vozy od prověřených firem, proto poptávka po našich automobilech roste výraznějším tempem než na celém trhu. Největší zájem je o modely domácí značky Škoda,“ doplnil Gálik.

Srovnání nejčastěji nabízených zánovních vozů na českém trhu a nejprodávanějších automobilů v české síti značky Mototechna:

Pořadí

Zánovní vozy na českém trhu

Zánovní vozy prodávané v Mototechně

Škoda Rapid

Škoda Rapid

Hyundai i30

Hyundai i30

Škoda  Yeti

Volkswagen Golf

Dacia Duster

Škoda Citigo

Kia Ceed

Volkswagen Passat

Kia Sportage

Škoda Yeti

Hyundai i20

Opel Astra

Nissan Juke

Zlatá karta_logo Moto Pod obnovenou značku Mototechna skupina AAA AUTO soustředila prodej zánovních vozů. Značka se během pěti let s nabídkou více než 1000 vozů dvaceti značek stala největším prodejcem zánovních aut v České republice. Vozy z Mototechny jsou v nabídce všech 22 poboček skupiny v České republice a čtrnácti na Slovensku. Za dobu své obnovené existence prodala Mototechna již na 40 000 vozů. Celá skupina AAA AUTO ročně zobchoduje přes 75 000 vozů v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčku Czech TOP 100. Skupinu AAA AUTO, která letos slaví 26 let existence, vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners. Značky AAA AUTO a Mototechna jsou oficiálním partnerem české nejvyšší fotbalové soutěže – HET ligy.

Momentálně je online 55 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi