Na 120 firem a podnikatelů diskutovalo v AAA AUTO o podnikání v Praze a středních Čechách

Na Regionálním setkání pro významné podnikatelské subjekty a podnikatele ze středních Čech a Prahy, připraveném sdružením CZECH TOP 100 se sešlo na 120 zástupců firem i jednotlivých podnikatelů z obou krajů. Hostitelem setkání byl největší prodejce ojetých automobilů ve střední a východní Evropě, společnost AAA AUTO. Jelikož v regionu středních Čech a Prahy sídlí nejvýznamnější zástupci oboru Automotive, jako je mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nebo právě AAA AUTO, bylo hlavním tématem setkání zejména podnikání v tomto sektoru.

Mezi hlavními řečníky byli prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu Marta Nováková, generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová, ředitel společnosti CEBIA Martin Pajer, tajemník Sdružení dovozců automobilů Josef Pokorný, kvestor Škoda Auto Vysoká škola Jan Dušek, obchodní ředitel společnosti Essox Pavel Sukdol, manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík nebo Aleš Pospíšil s projektem Mapa úspěchu CZECH TOP 100. Akci zahájil a moderoval předseda sdružení CZECH TOP 100 Jan Struž.

Prezidentka Svazu obchodu a cestovního ruchu Marta Nováková podrobila ostré kritice zákon, který omezuje prodej v době státních svátků. „Odbory nemají pravdu, že zákon pomůže zaměstnancům. Toto opatření spíše řadě lidí uškodí. O státních svátcích si chodí přivydělat třeba ženy na mateřské nebo lidé v důchodu a ti takto o svůj přivýdělek přijdou,“ zdůraznila Nováková.

Generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová na údajích o objemu ročně zobchodovaných ojetých vozů na tuzemském trhu demonstrovala ekonomický potenciál celého sektoru. „Chceme uvést do povědomí laické i podnikatelské veřejnosti sektor ojetých vozů jako důležitý ekonomický faktor, ekonomickou sílu, významného zaměstnavatele a partnera pro B2B. Naše společnost má obrat téměř dvanáct miliard korun a zaměstnává 2400 lidí, kteří ročně v regionu střední Evropy prodají na 70 000 vozů. Každoroční výsledky žebříčku CZECH TOP 100 ukazují, že s těmito výsledky patříme do první padesátky největších firem v České republice,“ uvedla Topolová.

Ředitel společnosti CEBIA Martin Pajer zdůraznil problémy, kterým čelí tuzemský trh ojetých vozů kvůli nekontrolovatelnému dovozu nekvalitních ojetin ze zahraničí. „Tento trend posledních let s sebou přináší spoustu rizik. U těchto vozidel většinou nelze zjistit a ověřit historii, je u nich zhruba o 50 % vyšší možnost, že mají zmanipulovaný stav najetých kilometrů. Jedná se většinou o vozy neznámého původu a hrozí u nich, že jde o odcizená vozidla s předělanými identifikátory a další rizika. Myslím, že se českému zákazníkovi vyplatí investovat do dražšího a kvalitnějšího ojetého vozidla s průkaznou historií a původem,“ vysvětlil Pajer.

Manažer útvaru čisté technologie ČEZ Tomáš Chmelík hovořil o rozvoji elektromobility, která má sice pomalý nástup, ale do deseti let by se podle něj mohly elektromobily již ve větší míře objevovat i na trhu ojetých automobilů.

Na akci krátce vystoupil také šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta, který pozitivně zhodnotil sponzorskou spolupráci FAČR a nejvyšší fotbalové ligy s AAA AUTO. To poskytlo českému fotbalu na dva roky 105 automobilů v hodnotě 70 milionů korun.

Kromě umístění AAA AUTO v první padesátce žebříčku CZECH TOP 100 společnost také loni pro svou značku prodeje zánovních vozů Mototechna získala v soutěži 100 obdivovaných firem České republiky ocenění za její úspěšné vzkříšení. AAA AUTO je největším prodejcem ojetých automobilů ve střední a východní Evropě působí nejen v České republice, ale i na Slovensku v Polsku a Maďarsku, kde provozuje již 44 poboček.

Momentálně je online 52 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi