Týden.cz: Na co si dát pozor při koupi ojetiny vám řekne Karolina Topolová z AAA AUTO

Proč bude po Novém roce složitější kupovat nebo prodávat ojetinu? Na co si dát pozor při koupi ojetého auta na inzerát nebo v malém bazaru? Jaké pokuty hrozí, pokud nedostanete k zakoupené ojetině správné dokumenty? Proč je dobré koupit ojetý vůz ještě před koncem roku? Kdy jsou ojetá auta nejlevnější? Jaké jsou nejoblíbenější vozy?

Karolína Topolová se věnuje obchodování s ojetými vozy 15 let. Pro největšího tuzemského prodejce ojetin AAA AUTO v roce 1998 založila zákaznické call centrum, které je nyní jedním z největších ve střední Evropě. Postupně se vypracovala až na generální ředitelku společnosti. Časopis Forbes jí zařadil mezi 50 nejvlivnějších žen České republiky a letos se také umístila mezi TOP 25 ženami českého businessu. Věnuje se i charitativní činnosti jako předsedkyně správní rady Dětské dopravní nadace, která podporuje děti obětí dopravních nehod. Vystudoval andragogiku na Universitě Jana Ámose Komenského v Praze. Je vdaná a má roční dceru. Manžel pracuje také v AAA AUTO jako specialista výkupu vozů.  

CHAT
  • Jana
    Dobrý den, prý se má od nového roku měnit zákon o převodech vozů? Je lepší koupit auto teď do konce roku nebo počkat na nový zákon? 
    Jana 
  • Host chatu
    Dobrý den, v Áčkách se na platnost nového zákona připravujeme již delší dobu, a proto u nás bude stejně snadné prodat a koupit ojetý vůz i po prvním lednu. Víme ale, že u jiných prodejců mohou nastat komplikace. Podle našeho průzkumu totiž bohužel většina konkurence zatím příliš netuší, o jak razantní změny zákona půjde a jak na ně reagovat. Na rozdíl od nás totiž malé bazary nemají dostatečné administrativní zázemí, aby si nový zákon včas nastudovaly, a nebudou asi mít ani dostatek pracovníků, kteří by náročnější převody aut zákazníkům pomáhali řešit. My jsme připraveni zákazníkům poskytnout maximální servis, aby nemuseli čekat a dopad nového zákona nepocítili. Pokud totiž někteří prodejci na zákon připraveni nebudou, mohou své zákazníky vystavit pokutám za pozdní registraci vozu až ve výši 50 000 korun.
  • Milan
    Zrovna uvažujeme o koupi auta – vybírá ho hlavně manželka... Mne spíše zajímají slevy, které teď nabízíte. Bude Vánoční Slevové Šílenství až do konce roku?
  • Host chatu
    V současné době probíhá slevová akce Vánoční slevová jízda, která trvá do pátku tohoto týdne, tedy do 19.12. Samozřejmě zároveň nastoupí i předvánoční snížení cen u velkého množství „loňských modelů vozů“.
  • Tom As
    Jak to bude se slevami loňských modelů v lednu 2015? Klesne nějak cena, když budou auta o rok starší? Je lepší s nákupem počkat do ledna?
  • Host chatu
    Kromě slev v rámci akce Vánoční slevová jízda máme připravené ještě další zajímavá cenová zvýhodnění, která souvisí s koncem roku. Stejně jako prodejci nových vozů. kteří zlevňují po Novém roce loňské modely, tak i my každý rok snižujeme ceny „loňských“ ojetých aut. Nečekáme ovšem až na začátek nového roku, ale ceny snižujeme ještě před vánoci, a to až o 30 %.
  • Martina
    Uvažujeme o koupi auta... nemáte teď nějakou akci - máme jako první majitelé zachovalé auto, ale my bychom prostě chtěli změnu. Díky za odpověd..
  • Host chatu
    Ano, jak jsem již uvedla, máme akci Vánoční slevová jízda, ale také stále dáváme k vozům sadu zimních pneumatik a při koupi na úvěr také 40 000 Kč na ruku, třeba na nákup vánočních dárků.
  • Simona
    Slyšela jsem o Dětské dopravní nadaci. Jak konkrétně pomáhá a na co je zaměřena?
  • Host chatu
    DDN pomáhá sirotkům, kteří přišli o jednoho nebo oba rodiče při dopravní nehodě. Pomáháme přímo finančními příspěvky na studium a doprovodné vzdělávací aktivity na základních, středních a vysokých školách. Celkem v současné době nadace podporuje téměř 50 dětí.
  • Jana
    Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat za vaše aktivity v Dětské dopravní nadaci. Vím, že dětem opravdu pomáhá třeba při studiu. Moc vám fandíme a děkujeme
  • Host chatu
    Děkuji, snažíme se, i když shánět peníze na tuto podporu je vzhledem k celkové ekonomické situaci rok od roku obtížnější.
  • Jan Novotný
    Mám na vás dotaz ohledně doporučení auta. Co byste nám doporučila koupit jako druhé auto do rodiny? Vyplatí se ještě počkat na nový rok, jde mi o to, jestli budete nějak plošně zlevňovat auta, která zastárnou o rok...
  • Host chatu
    Záleží samozřejmě, pro koho je v rodině určen. Druhý vůz si u nás lidé často kupují dle sezóny, a to například v létě kabriolet nebo sportovní auto, či v zimě vůz s náhonem na všechna čtyři kola. Nejtypičtějším druhým vozem do rodiny jsou však převážně menší městské automobily, jako například Škoda Citigo, Opel Corsa nebo Hyundai i20.
  • Jarda
    Líbí se mi vaše akce Zimní gumy zdarma – tohle jiné autobazary nenabízí. Čím dalším mě přesvědčíte, abych koupil auto zrovna v AAA Auto?
  • Host chatu
    Máme v nabídce přes sedm tisíc vozů, máme minimálně jednu pobočku v každém kraji. Poskytujeme garanci čistoty právního původu vozu a garanci mechanických a elektrických závad na dva roky. Máme nejlepší ceny na trhu a za 22 let našeho působení již přes 1,5 milionu spokojených zákazníků. Navíc právě dáváme předvánoční slevy a při koupi vozu na úvěr 40 000 Kč na ruku. Můžete si u nás vybrat ze široké nabídky financování od pěti partnerů. Koupě u nás je bezpečná, protože jsme majiteli všech vozů, a proto si je na výkupu velmi dobře prověřujeme. Zkuste si naši nabídku a služby porovnat s jakýmkoliv jiným prodejcem.
  • Robert
    Jak stará auta Češi nejčastěji nakupují? Díky Robert
  • Host chatu
    V naší síti autocenter je největší zájem o vozy do pěti let stáří.
  • Katerina
    Kupují se více nové auta nebo ta ojetá? Osobně bych si nové auto nekoupila...
  • Host chatu
    Lidé často nevědí, že zatímco nových aut se v České republice ročně prodá maximálně asi 180 000, ojetých vozů lidé prodají a koupí až 600 000. Trh s ojetými auty je tedy nejméně třikrát větší. Je potřeba si uvědomit, že na trhu je velké množství takzvaných zánovních ojetin. Jedná se o roční nebo dvouleté vozy, které sloužily jako předváděcí či takzvané referenční automobily v autosalonech prodejců nových aut. Taková auta mají prakticky všechny vlastnosti nových vozů, ale dají se koupit za zhruba o 30-40% nižší cenu. Takové vozy najdete například v nabídce naší značky Mototechna.
  • Jana Potočná
    Chtěla jsem se zeptat, jak funguje a v čem spočívá Dětská dopravní nadace a jak se mohu přihlásit k pomoci? Díky, Jana
  • Host chatu
    Dětská dopravní nadace přispívá na studium na základních, středních a vysokých školách zhruba padesáti desítkám dětí, které přišly o jednoho nebo oba rodiče při automobilové nehodě. Nadace přijímá peněžní dary, ze kterých je podpora dětem každoročně vyplácena. Přispět můžete na číslo účtu 168700844/0300 libovolnou částkou.
  • Karel
    Díval jsem se na vaší nabídku na webu: vybral bych si a doufám, že brzy také nějakým odjedu, už mám vyhlídnuté. Jak se prosím můžu domluvit na přítomnosti mého technika, kdybych chtěl auto prohlédnout na zvedáku? Je to možné? Díky moc a mějte se fajn!
  • Host chatu
    Těší mě, že nás hodnotíte pozitivně. Umožňujeme zákazníkům, aby si s sebou vzali vlastního mechanika nebo odjeli s vozem ještě před koupí na prohlídku do nezávislého autoservisu. Váš mechanik může samozřejmě auto vidět na zvedáku a může ho „napíchnout“ i na vlastní diagnostiku.
  • Anna
    Dobrý den, paní Topolová, uvažujeme o nákupu auta v akci Vánoční slevové jízdy, nové bychom rádi koupili na protiúčet. Stačí jen přijet na pobočku nebo se je lepší telefonicky objednat?
  • Host chatu
    Dobrý den, určitě je dobré zavolat na naší bezplatnou 800 110 800. S operátorem call centra můžete vůz předvybrat, poradit se o jeho případném financování a domluvit si schůzku na pobočce, kde vás již budou očekávat a výkup vašeho vozu i nákup novějšího tak bude maximálně urychlen.
  • Terka
    Chtěla jsem si koupit nové auto, ale poté jsem zjistila, že rok stará auta, jsou výrazně levnější, přestože nemají moc najeto. Proč je tak velký cenový rozdíl mezi novým a rok starým?
  • Host chatu
    Nové vozy velmi rychle ztrácejí svoji hodnotu. Po roce to může být 30-40%. Proto se vyplatí koupit raději vůz rok starý. U nás se jedná většinou o předváděcí auta z autosalonů, která mají najeto někdy i jen několik desítek kilometrů.
  • pepa
    Hezký den, paní Topolová, od nového má platit nový zákon o prodeji ojetých aut. Co se tím pro zákazníky změní?
  • Host chatu
    Pěkný den i Vám! Jde o novelu tzv. silničního zákona, týkající se převodů vozů. K převodům budou například potřeba úředně ověřené plné moci, převod vozu bude nutné provádět tam, kde ho měl na sebe registrovaný původní majitel. Při opožděné registraci bude hrozit pokuta až 50 000 korun. Na všechny tyto změny jsme připraveni. Například pokud zákazníci nebudou ověřenou plnou moc mít, odvezeme je našimi vozy zákaznického servisu na nejbližší Checkpoint, k notáři, na radnici nebo k advokátovi – všude zde lze ověření provést. Dokumentaci k vozu vždy pro zákazníky připravíme tak, aby vůz bylo možné hladce a včas přihlásit. Registrace vozů jsme schopní dělat po celém území České republiky, protože máme 21 poboček, v každém kraji minimálně jednu.
  • Honza
    Kdy je podle vás nejvhodnější doba pro nákup ojetého auta?
  • Host chatu
    Pokud se zeptáte mě, vždy Vám řeknu, že právě teď. Usilujeme totiž o to, abychom měli nejlepší ceny na trhu a zároveň největší výběr. K tomu je samozřejmě nutno připočíst i současné předvánoční slevy.
  • Daniel S.
    Dobrý den,m chceme zamluvit auto už k prohlídce, co je pro nás nejrychlejší
  • Host chatu
    Dobrý den, určitě je nejlepší domluvit se na bezplatné lince s naším kontaktním centrem, kde je k dispozici 200 operátorů, kteří pracují sedm dní v týdnu od 7:00 do 22:00. Budou k dispozici i na Štědrý den, a to až do 15:00.
  • Jana
    Potřebuji opravdu rychle koupit auto – za jak dlouho jste schopni vyřídit celou proceduru? Je možné si prohlídku i prodejce domluvit na konkrétní hodinu?
  • Host chatu
    Ano, prohlídku si můžete domluvit na konkrétní hodinu, nebo si domluvit i předvedení vozu v místě Vašeho bydliště nebo zaměstnání. Celá koupě trvá zhruba hodinu. Záleží samozřejmě na tom, zda vůz kupujete za hotové nebo na financování a z kolika kandidátů budete vybírat.
  • Pavel Vogl
    Někde jsem četl, že je možné dostat chystá pokutu za neodklizení sněhu z auta. Není to jen další zbytečný zákon?
  • Host chatu
    Mnozí uspěchaní řidiči zbytečně riskují, když si zajistí jen minimální výhled z vozu tím, že v zájmu úspory času si seškrábou na čelním skle pouze „tankový průzor“. Kdo z auta pořádně nevidí, ten je nebezpečný sám sobě i ostatním řidičům. To samé platí pro neodklizený sníh ze střehy osobního auta, a zejména vozu nákladního. Padající lavina může vážně ohrozit řidiče za vámi.
  • Mara
    Od nového roku budou zase nějaká nová pravidla pro výkup a prodej ojetin. Bude potřeba více ověřených podpisů notářem. Nebude pak složitější prodat nebo koupit ojetinu?
  • Host chatu
    Hovoříte asi o novele zákona 56, který řeší registrace a převody automobilů. Z toho, jak jsme zatím zákon zkoumali se zdá, že by nová opatření mohla pomoci zvýšit bezpečnost nákupu a prodeje ojetého vozu. Mělo by se snížit riziko podobných případů, jako byla kauza Globus Car, kdy autobazar prodával vozy v komisi jinému bazaru bez vědomí majitelů, díky zfalšovaným plným mocím, které nemusely být ověřené. Asi toto opatření zkomplikuje život malým bazarům, které nebudou schopny ho administrativně zvládnout, ale my na něj určitě budeme připraveni.
  • vendys
    Bude možné si u vás koupit auto i o svátcích? Je to pro mě prakticky jediná šance, jak se při svém pracovním vytížení koupí vozu zabývat. Jsem z Prahy.
  • Host chatu
    Ano, na hlavní pobočce v Praze budeme mít otevřeno ještě celé dopoledne na Štědrý den, a to až do 12:00. Call centrum bude „na Ježíška“ v provozu až do 15:00. Na Boží Hod 25. prosince budou sice naše autocentra uzavřena, ale call centrum bude v provozu od 10:00 do 17:00 hodin. Na Štěpána a v dalších dnech budeme mít otevřeno v běžné prodejní době, jen na Silvestra budeme zavírat již v 17:00. Na Nový rok sice budou autocentra zavřená, ale call centrum bude v provozu od 10:00 do 17:00.
  • Pedro Condrado
    Jak se do fungování AAA promítne změna většinového vlastníka? Máte již informace od nového vedení o nějakých zásadních změnách nebo plánech do budoucna?
  • Host chatu
    Investiční společnost Abris zakoupila cca 95 % naší společnosti, protože jí vyhodnotila jako nejlepší ve svém oboru v regionu střední a východní Evropy. Jelikož nás koupili právě proto, že náš business děláme dobře, žádné změny neplánují. Co ovšem v plánu je, je výrazná expanze, tedy otevírání dalších poboček, a zejména návrat na Polský trh, který by se měl uskutečnit již na jaře příštího roku.
  • Petra S.
    dočetla jsem se, že jste letos mezi děti, kteří přišli o rodiče při autonehodě, rozdělili přes 800 000 Kč. Přijde mi to velmi sympatické, z jakého zdroje se tyto prostředky generují?
  • Host chatu
    Peníze sirotkům, kteří přišli o jednoho nebo oba rodiče při dopravní nehodě, každoročně rozděluje Dětská dopravní nadace, kde je o AAA AUTO dlouhodobým partnerem. Do nadace kromě nás poskytují peněžní prostředky i další společnosti. Letos například Cetelem, Nadace Generali, Autodrom Promotion, Škoda Auto, A. Charouz, Redemptor, Global Assistance, Autoklub České Republiky a Cevro Institut. Nadaci pomáhá i mnoho jednotlivců, kterým jsme za jejich příspěvky také velmi vděčni, ale na jejich vyjmenování tady asi bohužel není prostor.
  • Vitekk
    V letošním roce jsem zaznamenal nebývale zvýšený zájem o boj proti stáčení tachometrů stran několika velkých i státních institucí. Ke konci roku mám ale zase pocit, že to trvalo pár měsíců jako populistické téma a nyní se po této problematice v médiích slehla zem. Jaká je vlastně situace nyní?
  • Host chatu
    Máte pravdu. Letos po dlouhých letech začal boj proti stáčení tachometrů konečně přitvrzovat. V létě Nejvyšší soud konstatoval, že pokud manipulací s tachometrem vznikne škoda přesahující 5000 korun, jedná se o trestný čin. Vzhledem k tomu, že cílem podvodníků je při stáčení vyšroubovat cenu vozu o desítky tisíc, lze říci, že je to trestný čin prakticky pokaždé. Je to názor, který zastáváme již velmi dlouhou dobu. Proto vítáme i veškeré aktivity ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva dopravy proti tomuto podvodu. Zejména bychom byli rádi, pokud by se podařilo konečně definovat přetáčení tachometrů jako trestný čin i konkrétním zákonem, a také podporujeme snahy o zveřejnění databáze STK s údaji o najetých kilometrech vozů, které je absolvují.
  • Martas
    Přemýšlel jsem o nějaké Octavii nebo Mondeu, jak je to se zimními pneumatikami k těmto vozům?
  • Host chatu
    Zákazník, který si u nás v jakémkoliv z 21 autocenter koupí takový vůz, dostane jako bonus zimní pneumatiky.
  • Lukas
    Je mi jasné, že při tak velké nabídce ojetých vozů se stává, že některé auto stojí na místě třeba několik měsíců, což považuji zejména v zimních měsících celkem za problém. Jak tuto situaci řešíte?
  • Host chatu
    Tady bych chtěla Vaše informace trochu poopravit. Vozy v naší nabídce se u nás nikdy příliš dlouho neohřejí. Zaměřujeme se totiž na ty nejprodávanější modely, které jdou rychle na odbyt. Navíc máme velmi propracovaný systém péče o vozy, který zajišťuje jejich denní kontrolu a perfektní technický stav.
  • Radek Benicek
    Nedávno jsem vás zahlédl v nějakém žebříčku mezi Top ženami v českém businessu. Vy jste ale čerstvá matka, skutečně se dá i s malým dítětem pracovat na 100% jako dříve?
  • Host chatu
    I s dítětem se mi daří být nadále generální ředitelkou firmy na plný úvazek. Je to ale možné jen díky nezištné pomoci obou babiček mojí dcery, tedy mojí maminky a maminky mého manžela. Musela jsem ale samozřejmě omezit různé jiné aktivity, jako třeba sport nebo zábavu. Ale udělala jsem to ráda, protože mít děti bylo vždy mým velkým snem.
  • marketa
    Jaký máte argument pro nákup vozu ve vašem autobazaru ještě před koncem roku, když drtivá většina nových i ojetých vozů zlevní až v lednu 2015, protože budou „o rok“ starší? Nevyplatí se tedy trpělivost, když i několik málo dní může znamenat v ceně rozdíl několika desítek tisíc korun?
  • Host chatu
    Jak jsem již zmínila, jednak u nás probíhá akce Vánoční slevová jízda, akce 40 000 korun na ruku a akce zimní gumy, ale zároveň budeme vozy koncem týdne zlevňovat právě jako „o rok starší vozy“, a to až o 30 %.
  • Gabcus
    Uvažuji o koupi auta s náhonem 4x4. Je jich nyní dostatek?
  • Host chatu
    Vozy 4x4 jsou vyžadovány zákazníky stále častěji. Za prvních 9 měsíců letošního roku jsme prodali o 31 % více vozů s pohonem všech čtyř kol v porovnání se stejným obdobím roku 2013. Proto jsme se také na výkup těchto aut zaměřili, a to zejména se začátkem zimního období. Máme jich tedy dostatek, stačí se podívat na naše webové stránky www.aaaauto.cz.
  • Ladislav Kubín
    Co mě kvůli změně zákona čeká, když k vám přijedu na výkup vozu po 1. lednu
  • Host chatu
    Vůz za vás přeregistrujeme (což je od 1.1.2015 zákonná povinnost původního majitele), garantujeme vám převod do 10ti pracovních dnů a to, že vám nehrozí žádná správní pokuta, která může při opožděné registraci dosáhnout až 50 000 korun. Dále za vás jako původního majitele zajistíme provedení evidenční kontroly, která je nutná k registraci. Nemusíte chodit na příslušný úřad, vše vyřídíme za vás.
  • Petr J.
    Zdravím, zajímalo by mě, zda mezi svátkama před koncem roku připravujete nějaké speciální výhody nebo slevy, když bych se rozhodl nečekat s koupí do ledna. Díky
  • Host chatu
    Dobrý den, ano, připravujeme. Již od 20. 12. snižujeme až o 30 % ceny u velkého množství "loňských modelů vozů". Zároveň stále budou platit i další naše dlouhodobější nabídky, které vždy aktuálně najdete přehledně na www.aaaauto.cz v sekci Skvělé akce.
  • Miloslav Jankovský
    Nikdy jsem v autobazaru auto nekupoval. Když k vám přijdu a ukážu na auto které bych chtěl, vy mě dáte možnost nechat si ho důkladně prohlédnout svým známým a třeba odvézt k němu na dílnu na prohlídku? Bydlím na kraji Prahy. Děkuji nashledanou
  • Host chatu
    Samozřejmě. Všem zákazníkům, kteří si chtějí vybrat auto nejen u nás, doporučujeme, aby si s sebou vzali vlastního mechanika. U nás vám umožníme dát si auto na zvedák a napojit ho i na diagnostiku, abyste měli opravdu jistotu, že kupujete to správné auto. Každé naše auto si také můžete projet, protože pouze dostatečně dlouhá testovací jízda odhalí, zda-li je vůz opravdu v naprostém pořádku.
  • Petřik
    Dobrý den, vyplatí se nákup auta na protiúčet, nebo mám raději objíždět bazary a hledat takový, kde za svůj starý vůz dostanu nejvíc? 
  • Host chatu
    Dobrý den, když uvažujete o koupi ojetého vozu z autobazaru, určitě se vyplatí spojit to i s výkupem. Naši prodejci stanovují cenu individuálně po podrobném prozkoumání vozu, a proto mohou nabídnout i nejlepší cenu. Pokud je výkup spojený i s prodejem, projeví se to i na ceně kupovaného vozu. Můžu se pochlubit, že podle nezávislých testů, které se občas na internetu objeví, dopadáme z testovaných autobazarů nejlépe, a to nejen díky nejvyšší nabídce při výkupu.
  • Radim
    Dobrý den, 
    auto které u vás dlouho stojí a pan ho někdo koupí, jde před předáním novému majiteli na nějakou kontrolu u vás, by se zjistili případné závady nebo jen zkontroloval stav?
  • Host chatu
    Dobrý den, vozy v naší nabídce naštěstí u nás nikdy dlouho nestojí. Zaměřujeme se na ty nejprodávanější modely, proto jdou rychle na odbyt. Každopádně ale máme velmi propracovaný systém péče o vozy, který zajišťuje jejich pravidelnou kontrolu a perfektní technický stav.
  • Martin
    U AAA Auto se letos změnila vlastnická struktura. Jaký to bude mít vliv na vlastní firmu do budoucna? A jaké výhody třeba pro českého zákazníka?
  • Host chatu
    AAA AUTO letos převzala společnost Abris, která si nás vybrala proto, že patříme mezi nejlepší. Současný nastavený model je to, co funguje, proto nový vlastník neplánuje řádné výrazné změny. Velký přínos vidíme hlavně v expanzi. Díky novému investorovi již brzo plánujeme otevření poboček nejen na polském trhu.
  • pepa
    Neuvažujete u svých autobazarů se zavedením nějakých, byť malých, autoservisů? Když auta prodáváte, docela by se hodilo, kdybyste je uměli i opravovat ... Díky za odpověď.
  • Host chatu
    Postupně otevíráme a plánujeme zavedení i dalších autoservisů pod značkou Mototechna na všech našich pobočkách.
  • Markéta
    Odkud auta, která prodáváte, pocházejí? Dost často vídávám tahače naložená auty, které k vám směřují, že mají značky z Holandska, Belgie apod. Jak u nich zjišťujete jejich historii a kolik je tedy procentuálně u vás aut z Česka jako takového?
  • Host chatu
    Ze zahraničí vozíme pouze zánovní vozy s vyšší výbavou, které jsou na našem trhu nedostatkové. Dovozy pokrývají maximálně 8 % naší nabídky, zbylých 92 % vozů je tuzemského původu. V zahraničí odebíráme ojeté vozy od dlouhodobých partnerů, mezi které patří například leasingové společnosti či aukční domy, zprostředkovávající prodej firemních flotil. Jedná se tedy o vozy s doloženou servisní historií a jasným původem.
  • Jarda N.
    Dobrý den, jak mi zaručíte, že na voze není přetočený tachometr? 
    Díky za odpověď.
  • Host chatu
    Dobrý den, prověřování skutečného stavu najetých kilometrů věnujeme maximální úsilí. Podle našich zkušeností se ale nikdy taková věc nedá zjistit na 100 %. Proto poskytujeme garanci vrácení peněz, pokud by zákazník stočení tachometru po koupi přeci jen zjistil.
  • Ivan Král
    Nemám dotaz, ale chci poradit. Pokud si u společnosti AAA Auto chcete koupit auto. doporučuji si předloženou smlouvu odnést před podpisem domů a důkladně ji prostudovat a pak teprve podepsat. Zjistíte , že ve smlouvách jsou další podsmlouvy a nabídky které při předložení smlouvy v kanceláři jsou svým obsahem nenákladné a prospěšné. Teprve po důkladném přečtení objevíte, že je nebudete potřebovat, nebo můžete sjednat jejich úpravu a tím cenu. proto raději den či dna počkejte a smlouvy důkladně pročtěte a pak teprve podepište.
  • Dana
    Dobrý den, je možné si nechat zkontrolovat technický stav vozu předtím, než ho v AAA koupíme? Například si přivést vlastního technika? 

    Děkuji, 
    p
  • Host chatu
    Dobrý den, našim zákazníkům doporučujeme, aby si s sebou při výběru ojetého vozu vždy vzali vlastního mechanika, pokud sami nejsou zdatnými techniky. Zákazník si u nás může dát auto na zvedák a zároveň připojit na diagnostiku. Jak už jsem zmínila výše, doporučuji zákazníkům, aby se s automobilem i projeli na dostatečnou vzdálenost a zjistili, jestli jim řízení vybraného vozu vyhovuje a neobjeví-li se nějaké anomálie.

 

Na chat se můžete podívat také zde.




Vážíme si vašeho
soukromí

Aby pro vás bylo prohlížení našich stránek co nejpohodlnější, využíváme soubory cookies.Cookies nám slouží pro zlepšování našich služeb a zároveň vám díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný.

Spravovat cookies

Zásady ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z těchto souborů cookie jsou soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu.

Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte, k ukládání uživatelských preferencí a poskytování obsahu a reklam, které jsou pro vás relevantní. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může mít vliv na váš zážitek z prohlížení. Další informace naleznete v našich Zásadách používání souborů cookie.


Nutné Vždy aktivní

Nezbytné soubory cookie jsou klíčové pro základní funkce webu a web bez nich nebude fungovat zamýšleným způsobem. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.


Funkční

Funkční soubory cookie pomáhají vykonávat určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětných vazeb a další funkce třetích stran.


Analytické

Analytické soubory cookie se používají k pochopení toho, jak návštěvníci interagují s webem. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře okamžitého opuštění, zdroji návštěvnosti atd.


Marketingové

Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.



Zrušit

Momentálně je online 16 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google hodnocení   4,5
Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením
zákazníků všech našich
poboček 4,5 hvězdičky.