Chat s generální ředitelkou AAA AUTO Karolínou Topolovou na týden.cz

Advent je v plném proudu a zimní období se odráží také na náladě řidičů. Někteří svá auta uklízejí do garáží a netrpělivě čekají na jaro, pro další je to naopak výzva ke koupi vozu typu SUV, 4x4 či offroad, jejichž obliba mezi řidiči tradičně v tomto období vzrůstá. Jaké vozy jsou nyní nejpopulárnější a který typ auta by byl ideální právě pro Vás? Čtenáři týden.cz se mohli ptát Karolíny Topolové, generální ředitelky AAA Auto.
 
Karolína Topolová, generální ředitelka AAA Auto, začínala ve společnosti AAA Auto jako projektová manažerka, která založila call centrum, jež se za jejího řízení postupně stalo jedním z nejmodernějších a největších v České republice. V odvětví ojetých vozů působí více než 17 let a tři roky je ve funkci generální ředitelky. Její tvář se pravidelně objevuje v žebříčku TOP 25 nejvýznamnějších žen českého byznysu a nově v rámci soutěže "Českých 100 nejlepších" obdržela v oborové kategorii čestný titul "Lady Pro," který se uděluje ženám v manažerské, obchodní, politické, sportovní, umělecké nebo jiné významné činnosti.
 
  • Ales
    Dobrý den, jaká část roku je podle vás nejlepší a naopak nejhorší na prodej a koupi auta z bazaru?
  • Host chatu
    Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Můžu říci, že nejlepší období je právě nyní. Předvánoční čas s sebou nese mnoho výhod, které jsme pro zákazníky již tradičně přichystali. Až do vánoc vždy od pátku do neděle získají naši zákazníci i na všech 21 pobočkách v republice adventní výherní kartu, se kterou mohou získat kompletní servisní kontrolu, tablet, mobil nebo dokonce až 6 měsíčních splátek na financování vozu. Navíc máme pro zákazníky přichystané slevy na vozy v hodnotě až 60 000 korun nebo zimní pneumatiky jako bonus.
  • Mr_Walker
    Jaký typ aut z hlediska prodeje v bazarech frčí nejvíce – teď a celoričně?
  • Host chatu
    Zimní období s sebou již tradičně nese zvýšenou poptávku po SUV a 4x4 vozech, což ve velké míře pozorujeme i letos. Obecně je nejprodávanější značkou Škoda s modely Octavia a Fabia, dále Ford s modely Focus a Mondeo nebo Volkswagen Golf a Passat.
  • Adam Kratochvíl
    Hezký den, v čem jezdíte vy paní ředitelko?:)
  • Host chatu
    Dobrý den, jelikož pracuji již mnoho let na trhu jetých automobilů, tak podle toho volím i já své vozy a nepořizuji si tak nové, které jsou o 20 % až 40 % dražší než zánovní, které máme v nabídce. Momentálně jezdím v BMW X5. Mám ráda prostorné a silné vozy:-)
  • VildaV
    Opravdu se řdí kupující v bazarech sezónou? Myšleno, když si jdou lidi vybírat auto během podzimu a zimy myslíte si že intuitvně pokukují po suvéčkách a offroadech nebo se jedná o určitou skupinu zákazníku?
  • Host chatu
    Ano, ve velké míře je tomu opravdu tak. Vozy SUV či offroady jsou módním hitem několika posledních let z důvodu praktičnosti a ne již tak vysoké spotřebě, jako tomu bývalo dříve. Nákup těchto vozů si pak většina zákazníků nechává právě na konec roku, kdy je nabídka nejširší a mohou je nejlépe vyzkoušet v náročných zimních podmínkách.
  • Marta Alex Novotna
    Dobrý den paní Topolová, nedávno jste otevřeli nové centrum terénních vozů. Jak dlouho jste o takovém záměru přemýšleli a bude centrum do budoucna i na dalších pobočkách?
  • Host chatu
    Dobrý den, tento nápad jsme měli již delší dobu, ale museli jsme nejprve najít volné prostory, kde bychom centrum otevřeli. Aktuálně máme otevřeno Centrum SUV a terénních vozů v Praze a Brně a plánujeme postupné rozšiřování i do dalších měst. Ve městech, kde jsme ještě SUV centrum neotevřeli, mají zákazníci i tak možnost vybrat si v menší míře přímo na ploše anebo na internetu z nabídky na jiných pobočkách a my vůz pak bez problémů převezeme do zákazníkovi nejbližšího autocentra.
  • LukasS
    Dobrý den poradila by jste prosím ohledně zimní výbavy v čR vs. alpské země?
  • Host chatu
    Dobrý den, stejně jako u nás, tak i v alpských zemích platí nutnost zimních pneumatik s dostatečnou hloubkou dezénu. Určitě si s sebou nezapomeňte přibalit i řetězy, protože v mnohých oblastech je povinné nazout si řetězy, pokud napadne více sněhu.
  • Terezaa_MS
    Jaký je vlastně zásadníí rozdíl mezi suv, offroady a 4x4?
  • Host chatu
    Pravověrné offroady jsou spíše užitkové vozy pro lidi, kteří se často pohybují v terénu a nevyrážejí pouze na silnice. Proto také vznikla jejich obdoba v podobě SUV, které částečně kopírují prvky offroadů, ale zároveň poskytují majitelům pohodlí klasických silničních vozů. Náhon na všechny čtyři kola, tedy 4x4, již není výsadou pouze offroadů, ale stal se důležitým prvkem výbavy u nejrůznějších typů karoserií. Přestože většina lidí výhod tohoto náhonu využije jen zřídka kdy, například při cestách na hory to ocení každý motorista.
  • Darth Vader
    Když jsou tedy „big cars“ v kurzu jaký vychytávky by rozhodně měly mít? Co všechno se dá vyhřevajt – zpětný zrcátka, sedačky, volant… A jakejma funkcem by měly bejt našláplý aby ta zima byla pro řidiče příjemnější jak z uživatelskýho, tak motoristickýho pohledu?
  • Host chatu
    Stále oblíbenější jsou vyhřívané sedačky, volant a čelní sklo. Pokud celý den stojíte venku v zimě a nevyužíváte výhod teplého garážového stání, jistě vás potěší, že během několika vteřin máte auto vyhřáté a nemrznete. Vyhřívané čelní sklo a zrcátka usnadní škrábání ledu při námraze nebo sněžení.
  • Honza
    Jaké auto byste doporučila do města, na venkov a jaké naopak do těžce přístupného terénu?
  • Host chatu
    Do města je jistě praktické malé úsporné benzínové auto, pokud častěji dojíždíte do práce delší vzdálenosti nebo vyrážíte na cesty a dovolené, pak je praktické pořídit si kombíka nebo SUV. Velmi populární jsou vozy značky Škoda – do města Fabia, na cesty Octavia či Yeti. Pokud potřebujete vyrážet do opravdového terénu, tak ideální jsou Jeep Wrangler, Mercedes M L200 nebo například Toyota Hilux.
  • David
    Dobrý den, v jakém terénu suv už fakt nestačí? Jaký typ auta je podle vás ideální do hor – rekreační výjezdy s rodinou a naopak pro někoho, kdo v horské oblasti žije celoročně? I kdyz vzhledem ke stavu ceskych silnic se offroady hodi asi i domesta, nemysliute?:)
  • Host chatu
    Dobrý den, i přes neustálou modernizaci silniční infrastruktury jsou opravdu některé komunikace v žalostném stavu a s vozem s nižším podvozkem může být cesta velmi nepříjemná. Pokud si pořídíte SUV 4x4, tak pro běžné výlety na hory či do lesa budete spokojeni. Pokud žijete na horách, pak je určitě vhodnější klasický offroad, který si poradí opravdu snad s každým terénem.
  • Bára
    Doporučila byste tyhle auta (suv, 4x4) začátečníkovi?
  • Host chatu
    Začátečníkům bych obecně doporučila spíše menší vozy, protože si s nimi lépe poradí i v městském provozu a parkování. Vozy SUV dodávají majitelům jistě více pocit bezpečí a přehled na vozovce, protože umožňují lepší výhled. Na druhou stranu jsou robustnější a parkování v obchodním centru, kde jsou parkovací místa stále menší, může být pro začátečníka velký oříšek.
  • Radim
    Jak je to s palivem u těchto typů aut, vévodí diesely? A jaké značky v rámci teréňáku kralují co do prodeje, tedy pokud můžete zmínit konkrétní značky aut a jak je to s převodovkou – manuál nebo automat? Nekde jsem četl že vede automat, což z pohledu vášnivého motoristy asi nechapu…
  • Host chatu
    59 % těchto vozů má dieslový motor. Mezi nejpopulárnější SUV vozy patří Škoda Yeti, Kia Sportage, Nissan Qashqai, Toyota CRV, Ford Kuga a Volkswagen Tiguan. Největší zájem je o vozy s manuální převodovkou, ale v porovnání s celkovou nabídkou AAA AUTO je zájem o automatickou převodovku v této kategorii 3,5krát větší. Automatická převodovka je vhodná i pro vášnivé motoristy a většina lidí, kteří zkusili řídit vůz v automatu, si nemohou vynachválit jednoduchost řízení obzvláště v městském provozu, kde by se člověk s manuálem občas uřadil.
  • Ota Suchý
    Dobrý den, jak to s áčkama v ĆR, najdu vas ve všech krajích a co expanze ven…
  • Host chatu
    Dobrý den, AAA AUTO najdete ve všech krajích. Máme celkem 21 poboček. Působíme také na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. Celkem provozujeme 39 autocenter a plánujeme další rozšiřování i v dalších měsících.
  • Camel
    A neplánjete na jaro náhodou otevřít kabrio centrum
  • Host chatu
    Výborný nápad:-) V létě je opravdu poptávka po kabrioletech výrazně vyšší, nicméně není na takové úrovni jako v případě SUV.
  • JiriH
    Dobry den, dcera slavi na stedry den dvacate narozeniy a chceme ji prekvapit autem. Co byste mi doporucila? Ridi uz dva roky a celkem obstojne, ale nechceme ji s manzelkou kupovat auto nove.
  • Host chatu
    Dobrý den, záleží, jakou představu konkrétně pro dceru máte. Vzhledem k věku bych doporučila menší vůz typu Volkswagen Polo nebo stylový Minicooper. Pokud potřebujete poradit, obraťte se na naši bezplatnou linku 800 110 800, kde Vám naši operátoři ochotně poradí dle vašich cenových možností. S výběrem Vám rádi pomůžeme.
  • Jozef
    Dobry den pani Topolova, blahopreji Vam k titulu Lady Pro. Vzhledem k tomu, že loni byli v mužské kategorii oceneni i panove Klasus se Zemanem, tak to povazuji za veliky uspech.
  • Host chatu
    Dobrý den, děkuji za přání. Měla jsem z ocenění velikou radost. Navíc se i naše společnost AAA AUTO umístila poprvé v žebříčku Českých 100 nejlepších a hned na 21. místě, takže byla moje radost dvojnásobná:-)
  • Daniel
    Jak stare vozy se nejvice objevuji v nabídkách autobazaru a soukromych prodejcu?
  • Host chatu
    Trh ojetin je v Česku dlouhodobě ve znamení vozů blížících se stáří deseti let a s přibližně sto šedesáti tisíci najetých kilometrů. Obecně lepší parametry splňují automobily s tuzemským původem, dovozové vozy jsou starší a více ojeté. Nejčastěji nabízené vozy za letošní rok u nás byly Škoda Octavia a Škoda Fabia, které spolu představovaly 20 % nabídek. Mezi dalšími nabídkami dominovali kromě Škody také Volkswagen a Ford.
  • Zdenek
    Bydlim v Ostrave a byl jsem se u vas podivat v sobotu s rodinou. Deti byly nadsene z mikulase a certa a sladkosti, co dostaly. Ja jsem si koupil vuz a vyhral jsem k tomu tablet s vasim losem. Fakt skvela nabitka takhle před vanoci. Diky!
  • Host chatu
    Dobrý den, jsem ráda, že Vás i Vaši rodinu potěšil mikulášský doprovodný program na našich pobočkách. Zpětná vazba je pozitivní i od dalších zákazníků, proto chystáme adventní výherní karty pro všechny naše zákazníky na všech 21 pobočkách i další předvánoční víkendy, vždy již od pátku do neděle. Zákazníci tak mohou získat nejen tablet jako Vy, ale například servisní kontrolu vozu, mobilní telefon nebo slevu na až 6 měsíčních splátek při financování svého dalšího vozu u nás.
  • Helca
    Vyuziva se hodne nakup vozu na protiucet? Nebo spis lide auto dojedou, ssrotuji a pak jdou k vam pro dalsí? Nebo auto prodavaji jinde a pak ho u vas kupuji?
  • Host chatu
    Vůz k nám dává na protiúčet zhruba každý čtvrtý zákazník, který si u nás vůz zároveň pořizuje. Výhodou této výměny vozu je i to, že na protiúčet vykoupíme vůz jakéhokoli stáří a stavu – je to velmi vítaná služba pro naše zákazníky, kteří by normálně s prodejem jejich staršího vozu měli spoustu starostí. Protiúčtové vozy následně prodáváme zejména zájemcům o náhradní díly prostřednictvím naší značky levných vozů Auto Diskont. Při nákupu automobilu na protiúčet mohou zákazníci získat až o 20 % vyšší výkupní cenu. Mnohdy tedy nepotřebují žádné dodatečné prostředky na akontaci a do jedné hodiny odjíždějí v jiném voze.
  • Mira
    Dobry den, rozhodl jsem si koupit novejsi auto a chci se jet podivat i k vam na plzenskou pobočku. Je lepsi nejdrive se objednat.
  • Host chatu
    Dobrý den, jsem ráda, že zvažujete koupi vozu u nás. Určitě bych Vám doporučila zavolat nejprve na naši bezplatnou linku 800 110 800, kde Vám operátoři poradí s výběrem a domluví schůzku na pobočce, abyste byl co nejrychleji odbaven. Naši pobočku v Plzni jsem nove zrekonstruovali a nyní nabízí až 350 vozů, takže budete mít z čeho vybírat. Navíc je možné vybrat si vůz i z jiné pobočky a my Vám ho dovezeme do Plzně.
  • Jirikk
    Když si u vas koupim vut a budu chtit splatky, mate vetsi vyber nebo je lepsi obejit si banky sam?
  • Host chatu
    Zákazníci u nás mohou získat úvěr pro nákup vozu na splátky od čtyř renomovaných partnerů, mezi něž patří Essox, SAutoleasing, GE Money Auto či Home Credit, a zároveň mohou získat povinné ručení a havarijní pojištění od pojišťoven Kooperativa, ČPP, Generali, Uniqa a Česká pojišťovna. Úvěrová sazba se pohybuje od 3,99 %, což je nejnižší sazba na trhu.
  • StandaD
    Jedu na silvestra na hory. Mate nejake tipy, co si s sebou vzit krome lyzarskeho vybaveni a retezu na auto?
  • Host chatu
    Na delší vzdálenost bych vám doporučila vzít si i teplé deky, nějaké sušenky a pití, kdybyste při cestě uvízli v koloně při kalamitní situaci. Důležité také je nejezdit s vozem do vyčerpání paliva, ale udržovat dostatečnou hladinu v nádrži, kdybyste někde museli několik hodin stát a potřebovali si přitopit.
  • Lady_M
    Hledi zakaznici pri vyberu auta na bezpecniost?
  • Host chatu
    Při vývoji nových vozů dochází průběžně ke zvyšování stupňů jednotlivých bezpečnostních prvků, a to ať už z hlediska kvality, tak i kvantity. V návaznosti na to se pak bezpečnější vozy postupně dostávají i na trh ojetin. Zákazníci pak logicky považují některé prvky výbavy, které v minulosti nebyly běžné, již za standard. Proto také postupně z trhu ojetin mizí vozy bez ABS, mlhových světel nebo airbagů.
  • Peter
    Blizi se novy rok a s tim ocekavam vyprodeje starsich modelu. Klesne cena, když budou auta zase o rok starsi? Nebo jsou jiz nyní auta ve sleve?
  • Host chatu
    Vozy je již tradičně výhodné kupovat již nyní. Kromě slev v rámci akce Vánoční slevy jsme připravili ještě další zajímavá cenová zvýhodnění. Prodejci nových vozů zlevňují po Novém roce loňské modely a stejně tak i my každý rok snižujeme ceny „loňských“ ojetých aut. Nečekáme však až na začátek nového roku, ale už před Vánoci. Cena vozů jsou dolů až o 30 %.
  • Eda
    Prodavaji se i novejsi vozy třeba rok dva stare?
  • Host chatu
    Rok od roku se zvyšuje poptávka po novějších vozech s nízkým nájezdem kilometrů. Obecně je v síti našich autocenter největší zájem o vozy do pěti let stáří.
  • Alice
    Dlouhou dobu jsem netusila, ze Mototechna je vase znacka a dost me to prekvapilo. Obzvlaste po te, co se o vas nemluvi vždy v superlativech. Nechala jsem se zmast manipulacemi a pomluvami o vas a nikdy by me nenapadlo, ze si diky Mototechne koupim auto opravdu od vas. Kazdopadne jsem nadsena a moc spokojena. Dekuji za tak sirokou nabudku!
  • Host chatu
    Dobrý den, děkuji za pochvalu. Naši zákazníci si na nás cení právě to, že nabízíme vozy různého věku a stáří. V případě zánovních vozů máme oproti dealerství, kde si může zákazník často vybrat jen jeden model, výhodu v tom, že si zákazník u nás může vyzkoušet prakticky všechny vozy dostupné na trhu. Tyto vozy jsou prakticky ve stejném stavu jako nové, ale nabízíme je za ceny až o 40% nižší oproti původním ceníkovým cenám. Pro zákazníky, kteří chtějí kvalitní vůz s vlastnostmi nového je to tedy ekonomicky velmi výhodná varianta.
  • Petra
    Jak vite, ze auto od vas nemá stoceny tachometr?
  • Host chatu
    Prověřování skutečného stavu najetých kilometrů věnujeme maximální úsilí, proto také na výkupu odmítáme 65 – 70 % vozů, které nám jsou nabídnuty. Přesto podle našich zkušeností se nikdy taková věc nedá zjistit na 100 %. Proto poskytujeme garanci vrácení peněz, pokud by zákazník stočení tachometru po koupi přeci jen zjistil.
  • Jan_Jan
    Dobrý den, bude mozne koupit si auto u vas i o stavtcich? Preci jen mam dovolenou a bylo by to super v te dobe vyresit.
  • Host chatu
    Všechny naše pobočky budou na štědrý den a první vánoční svátek zavřeny. Na Štěpána budeme mít otevřeno od 10:00 do 21:00. V další dny pak již v běžné prodejní době, jen na Silvestra budeme zavírat již v 17:00. Na Nový rok sice budou autocentra zavřená, ale call centrum bude v provozu od 10:00 do 17:00.
  • Racer
    Chci si pořídit vůz s náhonem na všechna čtyři kola. Máte něco takového v nabídce? Jsem z Prahy.
  • Host chatu
    Se vznikem moderních SUV přináší zimní období již tradičně nárůst poptávky po těchto typech vozů. Abychom vyhověli všem našim zákazníkům, rozšířili jsme nabídku a otevřeli v Praze specializované Centrum SUV & terénních vozů, kde se na jednom místě nachází nejen nejprodávanější modely vozů jako Škoda Yeti, Hyundai ix35, Kia Sportage, Honda CR-V nebo Toyota RAV4, ale třeba také americké speciality jako například Hummer H2 a H3, Cadillac Escalade, nebo Dodge RAM. Tradičně široká je i nabídka luxusních SUV jako VW Touareg, BMW X5, Mercedes ML či Porsche Cayenne všech věkových a cenových kategorií. Kromě vozů typu SUV si na své přijdou i příznivci pravověrných offroadů. Na prodejní ploše nechybí Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero, Jeep Wrangler nebo Range Rover. Celkově se jedná o největší nabídku SUV, 4x4 a offroad vozů na jednom místě v České republice. Specializované Centrum SUV & terénních vozů jsme otevřeli pro zákazníky i v Brně.
  • Karlos
    V souvislosti s diesel gate aferou se resi i filtr pevnych castic. Resite to u vasich aut take?
  • Host chatu
    Filtr pevných částic je přitom obvykle poměrně drahá součástka. Jeho poškození většinou laik nepozná a nákup neprověřeného vozu s dožívajícím filtrem pevných částic tak pro nového majitele do budoucna představuje poměrně zásadní investici do opravy zpravidla v řádu desítek tisíc korun. V poslední době se dramaticky množí případy, že technici při výkupní kontrole vozu zjistí, že filtr je zcela nefunkční, protože ho někdo vyřízl, vykuchal, jeho vnější obal pak zase navařil zpátky a upravil řídící jednotku motoru, aby laik nic nepoznal. V AAA Auto proto při výkupu vozidel velice pečlivě sledujeme stav tohoto zařízení. Chceme, aby se naši zákazníci mohli na techniku od nás plně spolehnout.
  • SK
    Dá se v ČR sehnat Buick a Packard?
  • Host chatu
    Příležitostně se nám podaří vykoupit i americké vozy jako nyní například Dodge Caliber nebo Lincoln Navigator. Obecně ale nejde o vozy, které by byly běžně k vidění na českých silnicích a hůře se tedy dostávají i do autobazarů.
  • InnerS
    Dá se sehnat v ČR Škoda MB se spouštěcím středním sloupkem?
  • Host chatu
    Vůz Škoda MB v naší nabídce aktuálně nemáme, nicméně lze podobný typ vozu na českém trhu najít.
  • ENTER
    Máte vy sama víc automobilů soukromých a pracovních?
  • Host chatu
    Mám pouze jeden automobil, a to zánovní BMW X5.
  • Lovacoop
    Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké modely aut jsou nejoblíbenější mezi gay zákazníky. Děkuji.
  • Host chatu
    Dobrý den, u našich zákazníků nezkoumáme sexuální orientaci.

Chat si můžete přečíst také zde.




Vážíme si vašeho
soukromí

Aby pro vás bylo prohlížení našich stránek co nejpohodlnější, využíváme soubory cookies.Cookies nám slouží pro zlepšování našich služeb a zároveň vám díky nim dokážeme lépe nabídnout obsah, který pro vás může být zajímavý a užitečný.

Spravovat cookies

Zásady ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z těchto souborů cookie jsou soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, uloženy ve vašem prohlížeči, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu.

Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte, k ukládání uživatelských preferencí a poskytování obsahu a reklam, které jsou pro vás relevantní. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může mít vliv na váš zážitek z prohlížení. Další informace naleznete v našich Zásadách používání souborů cookie.


Nutné Vždy aktivní

Nezbytné soubory cookie jsou klíčové pro základní funkce webu a web bez nich nebude fungovat zamýšleným způsobem. Tyto soubory cookie neukládají žádné osobní údaje.


Funkční

Funkční soubory cookie pomáhají vykonávat určité funkce, jako je sdílení obsahu webových stránek na platformách sociálních médií, shromažďování zpětných vazeb a další funkce třetích stran.


Analytické

Analytické soubory cookie se používají k pochopení toho, jak návštěvníci interagují s webem. Tyto soubory cookie pomáhají poskytovat informace o metrikách počtu návštěvníků, míře okamžitého opuštění, zdroji návštěvnosti atd.


Marketingové

Soubory cookie reklamy se používají k doručování návštěvníků přizpůsobenými reklamami na základě stránek, které navštívili dříve, a k analýze účinnosti reklamní kampaně.



Zrušit

Momentálně je online 0 odborníků Volejte denně 8:00 - 21:00 Zavolejte mi
Google hodnocení   4,5
Nejlépe hodnocený
prodejce ojetých vozů
v České republice.

S průměrným hodnocením
zákazníků všech našich
poboček 4,5 hvězdičky.